ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Понеділок, 28 жовтня 2024 18:00

У Днiпрi розпочали масштабний ремонт аварiйної зливової мережi

Днiпро продовжує долати проблему пiдтоплень, що виникають пiсля сильних злив. Наразi триває ремонт аварiйного дощового колектора на Донецькому шосе, бiля будинку №105.

"Тут ранiше був колектор, збудований ще за радянських часiв iз численними порушеннями та дефектами. Через це на трубопроводах виникали пошкодження, що призводило до просiдань грунту, трiщин та руйнувань. Колектор не справлявся з водовiдведенням, а через численнi дефекти очищення не давало результатiв. До того ж колектор мав недостатнiй дiаметр для ефективного водовiдведення", - пояснив начальник дiлянки з обслуговування дощоприймальних мереж Андрiй Олефiренко.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, через цi проблеми ж/м "Лiвобережний-3" постiйно пiдтоплювало пiсля злив. Нинi тут розпочали масштабний ремонт, пiд час якого замiнять трубу завдовжки 192 метри, з яких вже оновлено 72.
"Через насипнi грунти маємо певнi труднощi, адже доводиться копати глибшi траншеї для уникнення осипань. Також погоднi умови ускладнюють роботу, але ми докладаємо всiх зусиль, щоб виконати її якiсно та вчасно", - додає слюсар Сергiй Бiлоногов.
"Цi роботи - перший важливий крок до вирiшення проблеми пiдтоплень нижньої частини ж/м "Лiвобережний-3". Це черговий приклад того, як нам доводиться виправляти недолiки радянських комунальникiв. Через вiдсутнiсть повноцiнної зливової каналiзацiї вода стояла, руйнуючи асфальт i створюючи вологiсть у будинках, що могло призвести до появи сиростi та цвiлi. Цьогорiч ми змогли розпочати цей необхiдний ремонт, який завершимо наступного року", - зазначив директор департаменту благоустрою та iнфраструктури Днiпровської мiської ради Олексiй Самiлик.
Цьогорiч ремонти колекторiв уже виконанi на ж/м "Парус", ж/м "Перемога" i зараз, окрiм ж/м "Лiвобережний-3", тривають на ж/м "Калинiвський".

Прочитано 21 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: