ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 31 травня 2024 13:00

У Львовi Музей народної архiтектури та побуту вiдкриє етноцентр

У Музеї народної архiтектури та побуту iменi Климентiя Шептицького у Львовi вiдкриють етноцентр. Вiн буде розташований у примiщеннi на вулицi Дорошенка, 29.

Тут облаштують сувенiрну крамничку, iнформацiйне бюро i виставковий простiр для експозицiї фондiв скансену та сучасного народного мистецтва. Згодом проводитимуть у етноцентрi семiнари, воркшопи, майстер-класи, арттерапiї й науковi конференцiї, повiдомляє Property Times.
Проєкт розробила студiя дизайну й архiтектури O.M. Shumelda. Зараз у будiвлi ведуть ремонтнi та реставрацiйнi роботи, оскiльки в процесi зондажу (одного iз видiв дослiджень пiд час реставрацiї) знайшли елементи розпису на стелi.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, у лютому 2022 р. на територiї Музею народної архiтектури та побуту iменi Климентiя Шептицького ("Шевченкiвський гай") згорiв дерев'яний будинок XIX столiття, а разом iз ним - 200 експонатiв. Будiвля, яка згорiла, розташовувалася в секторi "Гуцульщина". Це була гражда (замкнутий двiр) iз села Криворiвня Iвано-Франкiвської областi.

Прочитано 529 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: