ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Вівторок, 11 червня 2024 11:00

У Львовi вiдреставрують 10 об'єктiв на цвинтарi

У межах українсько-польського проєкту "Збереження спiльної культурної спадщини" на Личакiвському цвинтарi цьогорiч реставрують 6 гробiвцi, 3 надгробки та каплицю. Реставрацiйнi роботи виконують спiльно українськi та польськi фахiвцi. Вiдновлення 9 об'єктiв фiнансує Нацiональний iнститут польської культурної спадщини за кордоном "Полонiка", а одного - Фонд родини Дiдушицьких.

"У цьому роцi для реставрацiї обрали гробiвцi родини Лєвiцкiх, Кульчицьких, Арматис, Мошинських та Кiлiянович. А також надгробки на могилах Петронелi Кульчицької та Йогана Шiмзера. Фахiвцi вже приступили до робiт. Крiм того, реставратори працюють над ще 4 об'єктами, вiдновлювати якi розпочали ще в минулому роцi. Це нагробок генерала Калiновського, гробiвцi родини Мосiнг та Сiхульських. А також каплиця родини Яворських", - зазначили в ЛКП "Музей "Личакiвський цвинтар".
У межах проєкту "Спiльна спадщина" на Личакiвському цвинтарi реставрують гробiвцi та надгробки на могилах вiдомих людей або ж тi, що мають мистецьку цiннiсть. Об'єкти для реставрацiї щороку обирає спiльна польсько-українська комiсiя.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, проєкт дiє у Львовi з 2007 р. За цей час на Личакiвському цвинтарi у спiвпрацi з Мiнiстерством культури Республiки Польща, Нацiональним iнститутом польської культурної спадщини за кордоном "Полонiка", Товариством академiчної традицiї, Фундацiєю культурної спадщини Польщi, Польським iнститутом охорони пам'яток та Фондом родини Дiдушицьких вiдреставрували понад 140 об'єктiв, з них 3 - каплицi.

Прочитано 211 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: