ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 18 жовтня 2019 11:20

Маленька ванна кімната – просте ефективне оздоблення

Кількахвилинний душ чи більш тривале прийняття ванни – щоденні ритуали, які дають змогу розслабитися після важкого дня, освіжитися і набратися сил. А щоб відповідна процедура проходила з належним комфортом і приносила задоволення, важливо подбати про обстановку, в якій вона виконується.

Помилкове уявлення про те, що, буцімто, маленька ванна кімната несе в собі ще одну дозу дискомфорту й розчарувань у щоденну загальну чашу, не повинне збивати вас із пантелику. Так кажуть ті, хто не спромігся на те, щоб своїми стараннями змінити ситуацію. Якщо ви хочете зменшите число таких «жалібників», то для вас напевне буде корисною ця стаття. Нижче наводимо найголовніші рекомендації і поради, до яких варто прислухатись, щоб оздобити маленьку ванну кімнату ефективно і розумно.

Цілком закономірно, що приміщення, яке зазвичай займає одна людина з однією метою в певний момент, не володіє великою площею. Тож ремствувати, мовляв, маленька ванна кімната – безглуздо. Якій же їй іще бути? Кінокартинки з великими просторими ванними в пентгаусах, віллах і готелях викиньте з голови. Ви ж бо не персонажі голлівудського фільму, а навколо вас не декорації у павільйонах. Дійсність же насправді не така сувора, як люди звикли її малювати. Чи точніше: як самі собі «намалюємо», так і маємо.

Ергономічне і правильне розташування санвузла

Простір маленької ванної кімнати можна помітно розширити, дотримуючись принципів ергономіки та вдаючись до оптичних хитрощів. Насамперед раціонально використовуйте кути і «приховані резерви», простежте, щоб не утворювались так звані «мертві» зони – місця у приміщенні, які пустують, замість того, щоб слугувати для ефективного заповнення. Зокрема, фахівці радять із сантехнічних пристроїв обирати кутові раковину та ванну. У свою чергу, кутова раковина може бути як підвісною, так і вбудованою, що однаково економить простір і виглядає сучасно. Під час вибору сантехніки віддавайте перевагу компактним моделям. Оскільки попит на компактні ванни, раковини, унітази, душові установки зараз великий, споживач на ринку має вибір теж чималий. Не женіться за розкішною, такою привабливою на вигляд, але громіздкою, сантехнікою. Не приймайте рішення, про яке потім не раз пожалкуєте, будьте практичними зразу – це зекономить вам час і гроші та збереже нерви.

Śnieżka PLATINIUM® KITCHEN-BATH

Душова кабіна VS Ванна

Для заощадження місця передусім пропонують замінити ванну на душову кабіну. Якщо домашні обивателі частіше приймають душ, ніж ванну, то для довгих розмірковувань немає підстав, відповідь на запитання, що вибрати, видається очевидною. Однак для багатьох наявність ванни в помешканні – питання принципове. Адже так приємно поніжитись у сольовій ванні!.. І щоб отак просто про це забути? – Нізащо! Якщо ви не готові повністю відмовитись від ванної, можна вибрати компромісний варіант – сидячу ванну: вона, може, і не забезпечить того суттєвого збільшення простору, що цілковита відмова від неї і встановлення душової кабіни, однак і не забиратиме стільки місця, як звичайна ванна. Додамо, що ванну, за винятком кутової, звісно, рекомендовано встановлювати по ширині приміщення.

Якісне оздоблення поверхонь – важливий крок

Потрібно мати на увазі, що такі приміщення, як кухня та ванна кімната, з огляду на специфічний мікроклімат – часті перепади температури та підвищену вологість – потребують особливої уваги під час ремонту. Тож необхідно подбати про якісну вентиляцію та облицювальні матеріали для обробки поверхонь, насамперед стін і підлоги, які суттєво зменшують ризик появи грибка і плісняви у приміщеннях, піддатливих до сирості. Найпопулярніший варіант – керамічна плитка, але водночас це і найбільш заяложений спосіб обробки ванної кімнати, до того ж один із найдорожчих. Альтернативні і дешевші види обробки – декоративне обштукатурення з використанням лаку чи водоемульсійної фарби, пластикові панелі, фарбування вологостійкими фарбами. Підлогу рекомендується облицювати плиткою, на холодний кахель завжди можна постелити килимок, тоді як площу стін і стелі використати для власних дизайнерських експериментів і сміливих рішень. Хоча вибір керамічної плитки сьогодні справді великий, враховуючи варіативність візерунків, до кольорової палітри під час фарбування звичайному кахелю далеко. Тут цілковито ви самі вирішуєте, який кольоровий фон буде вас оточувати під час прийняття водних процедур. Під час вибору фарби радимо звернути увагу на Śnieżka PLATINIUM® KITCHEN-BATH – вологостійку напівматову латексну фарбу для кухонь і ванних кімнат. Завдяки вмісту силікону та іонів срібла фарба запобігає росту мікроорганізмів на її поверхні на найсприятливішому для людини рівні. Продукт вирізняється високими експлуатаційними властивостями, тому якнайкраще підходить для приміщень, які зазнають регулярного впливу вологи, зокрема для ванної кімнати.

Śnieżka PLATINIUM® KITCHEN-BATH

Прикметним є факт, що фарба Śnieżka PLATINIUM® KITCHEN-BATH для кухні і ванної кімнати можна тонувати на кольоровому обладнанні у 518 кольорів за системою Śnieżka Колор Систем. Це навіть більше, ніж ви можете побажати!

Правильне колірне рішення для маленької ванної кімнати

Загальновідомо, що білий та світлі тони візуально збільшують приміщення, тому у маленькій ванній кімнаті вони будуть як ніде до речі. Ванну як приміщення без вікон краще не «обтяжувати» темними тонами, які візуально звужують простір і не сприяють появі відчуття того релаксу, на який розраховуєш під час водних процедур. Чорний як основний колір допустимий лише в поєднанні з білим чи іншим кольором зі світлої палітри. Комбінувати білий тон також рекомендується з іншими яскравими кольорами – робиться це для надання ванній кімнаті «живості» та запобігання створенню такого собі «стерильного» приміщення, яке теж не дасть змоги цілком розслабитись і отримати повноцінне задоволення від прийняття чи то душу, чи то ванни. Колір як стін, так і меблів і сантехніки повинен бути світлих, пастельних відтінків. Однак якщо підлога і стеля білі, «оживити» кімнату можна за допомогою яскравих акцентів, пофарбувавши, наприклад, верхню половину стіни у блакитний, зелений, бузковий, жовтий, помаранчевий кольори, використавши той самий чи подібний колір, що на стіні, в декорі. Зокрема, вдало підібраний килимок може приносити задоволення не тільки від приємних тактильних властивостей до ступні, але й естетичне задоволення, ставши окрасою ванної кімнати. Інший варіант колірного рішення – підлога з темного кахелю та світлі стіни і стеля.

Śnieżka PLATINIUM® KITCHEN-BATH

Унікальний стиль у маленькій ванній кімнаті – місія можлива

Наступне рішення тісно корелюється з попередніми, оскільки маємо завжди його на думці – під час вибору оздоблювальних матеріалів, предметів сантехніки, елементів декору. Це – питання стильового оформлення. Задати той чи інший інтер’єрний стиль у маленькому приміщенні цілком реально. Можливо, в декорі доведеться обмежитись, відповідно, виключивши певні стильові атрибути, як-от громіздкі предмети, але впізнаваність стилю від того сильно не постраждає, якщо зберегти ключові дрібні елементи. Тут і відіграють роль облицювальні матеріали, кольорова палітра, форми сантехніки і меблів (зокрема, елементів останніх, таких як ручки), настінний декор чи розпис.

Декоративне освітлення – не тільки «фішка», а вимога

Зауважте: якщо ванна кімната маленька, це не означає, що можна знехтувати додатковими джерелами освітлення, встановивши лише один світильник/люстру. Навпаки – приміщення ванної кімнати вимагає як мінімум двох джерел штучного світла. Типові місця для їх встановлення: по центру, по периметру дзеркала чи біля нього. Ідеального і всеоб’ємного освітлення простору можна домогтись завдяки встановленню точкових світильників. Зазначимо, правильне освітлення забезпечує також візуальне збільшення простору та є частиною декору.
Тож якщо у вас маленька ванна кімната, не поспішайте впадати у відчай. З цією проблемкою стикається майже кожен, і всі якось та й дають собі раду. Жаліється лиш той, хто «майстер» на словах, а на ділі вдовольняється малим. Запам’ятайте: використати простір на перший погляд маленької ванної кімнати ефективно, по максимуму та креативно можна й потрібно! Усе залежить від того, чи готові ви «поворушити мізками» й докласти руку до роботи.

 

 ТОВ «Снєжка-Україна» - спільне українсько-польське підприємство, представник ТМ «Sniezka» на території України. Засноване у 1999 році у Яворівському районі на Львівщині, виробництво спеціалізується на виготовленні водоемульсійних фарб, шпаклівок, ґрунтувальних засобів, тощо. Підприємство є одним із найсумлінніших платників податків та працедавцем для понад 200 працівників.  Група Śnieżka постійно розширює асортимент товарів і станом на сьогодні пропонує споживачам вироби під наступними брендами: Śnieżka, VIDARON, MAGNAT Style, FOVEO TECH, BESTON

Контакти прес-служби:

м. Яворів, Львівська обл.,
вул. Привокзальна, 1ам
Тел.: +38 (03259) 60-161
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

www.sniezka.ua
www.vidaron.com.ua
www.acrylputz.com.ua
www.sniezkanature.com
www.facebook.com/Sniezka.Ukraine

Прочитано 3709 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: