ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 27 грудня 2019 11:20

Як прикрасити оселю до Нового року в стилі бохо

Ви вже задуматись про те, як прикрасити оселю до Різдва й Нового року. Стиль бохо – це одне з найпопулярніших рішень оздоблення помешкання під час зимових свят, але завдяки його непередбачуваності і компромісності він водночас є унікальним і неповторним. І не потрібно гортати сторінки глянцевих журналів із дизайну чи ґуґлити типове новорічне оформлення в намаганнях не відставати від усіх. Хіба не краще видозмінити домашній інтер’єр за власними вподобаннями, так, щоб святкове убрання оселі відповідало вашій індивідуальності? Певно що! Далі в статті – як підготувати домівку до різдвяно-новорічних свят у найвільнішому стилі – бохо.  

Для кого цей стиль

Напрям бохо в інтер’єрі підходить для людей, не скутих, а розкріпачених і сміливих; тих, хто не боїться експериментувати, а отже – для творчих і креативних; любителів рукоділля і цінителів ручної роботи; для молодих тілом і духом людей, щирих і відкритих.

З огляду на те, що значна частка святкового бохо-декору створюється руками, ідея прикрасити свою оселю в цьому стилі – ідеальний варіант для сімейних пар із дітьми. У передріздвяній метушні можна виділити час для проведення часу з близькими, поєднавши приємне з корисним. Саме такі миті в сімейному колі над спільною роботою, будь то випікання печива чи вирізання фігурок із паперу, дають змогу досягти гармонії та взаєморозуміння і ще більше зблизитися. До того ж кожен, навіть найменший, член сім’ї зможе внести свій вклад у створення святкової атмосфери.

ТОВ «Снєжка-Україна»

Ялинкові прикраси в дусі бохо

У період із грудня по січень головною модницею є ялинка, яка тішить своїм виглядом в оселі та поза домом. Лісова красуня, жива чи штучна, є не лише важливою окрасою в різдвяно-новорічні свята, а й не останнім фактором, який впливає на настрій, тому її вбрання має бути відповідним.

Прикраси для основного атрибуту зимових свят в інтер’єрі бохо можуть бути найрізноманітнішими – усіх фактур і відтінків, за винятком хіба що штучних матеріалів, таких як пластик, та кислотних відтінків, які руйнують близькість із природою, що є однією з основоположних ідей цього стилю.

Найпоширеніші приклади прикрашання ялинки:

  • пташине перо, обмочене в блискітки;
  • золотисті й сріблясті «ріжки» оленя або гілочки дерева;
  • wishbones – фарбовані курячі кісточки, які за формою нагадують кінську підкову та за значенням є тотожними їй;
  • кристалики на оксамитових стрічках чи обплетені шкіряними мотузочками;
  • старі ялинкові прикраси конусної та округлої форми у вигляді бурульки, шишки, дзиґи, каплі, дзвіночка тощо;
  • декоративне намисто й помпони замість звичних електричних гірлянд.

Бохо – це також ностальгія за минулим і знайомим, затишним і дитячим. Подивіться, чи, бува, десь на дні коробки з ялинковими прикрасами у вас ще не лежать старі чеські ялинкові іграшки, які ви разом із батьками вішали на ялинку в дитинстві?

Чудово, якщо ви так їх і не викинули, адже в новорічному декорі бохо-інтер’єру вони будуть саме до речі!

Зимові свята – час, відведений для родини та друзів, а тому мають дещо ностальгічний характер, коли можна поринути в спогади, тож не цурайтесь вінтажних дрібничок. Бо саме ці старі, потерті від часу, але любі серцю речі, як ніщо інше, здатні налаштувати на різдвяний дух. Вони можуть не мати якоїсь естетичної цінності та смислової наповненості, але досить того, що один погляд на них викликає трепіт у душі. До тож сама культура бохо сприяє самовираженню і відкритості.

Оригінальні ідеї ялинок

Новорічною ялинкою необов’язково повинні слугувати вічнозелене дерево чи його синтетичний замінник.

У стилі бохо святкове дерево можна створити самому за допомогою патичків та інших природних матеріалів, «вдягнувши» його як у звичайні ялинкові прикраси й гірлянду, так і в гірлянду паперову, з помпонів або намистин.

Ялинка може бути навіть зв’язаною чи намальованою на клапті світлої тканини, причепленої до стіни.

Ще однією цікавою ідеєю «ялинки» є трикутна композиція, зібрана зі… старих вішалок, пофарбованих у зелений колір. За ялинкові прикраси стануть різні за формою ручки і гачки. Якщо поверхня дерев’яних дощок потерта і шорстка, не намагайтесь виправити це, адже зістареність і потертість поверхонь – одна з характерних рис бохо як стилю.

Яскраві новорічні кульки слугують не лише прикрасою власне ялинки, але й можуть собою відтворювати її форму. Їх можна або підвісити на різну висоту на непомітного кольору нитки, наприклад білого, або склеїти між собою.

ТОВ «Снєжка-Україна»

Розкішна палітра природи

Інтер’єр у стилі бохо може здатися на перший погляд строкатим і хаотичним, але насправді за ним стоїть продуманий до дрібниць безпорядок. Це стосується всього, зокрема вільного поєднання кольорів. За облаштування помешкання в цьому дизайні в одній кімнаті може бути до 6–8 кольорів, що значно перевищує ту їхню кількість, яка характерна для інших дизайнерських рішень, і взагалі руйнує правило «не більше 2–3 основних кольорів», як, зрештою, і багато інших, що їх висувають різні стилі.

Так, бохо дає необмежений простір для фантазії, але, щоб не «сп’яніти» від отриманої свободи у виборі, варто зважати на деякі рекомендації. Зокрема, обирайте природні кольори, такі як всі відтінки зеленого, бурштиновий, коричневий, малиновий, кульбабковий, морський. Акцент робимо на соковитих і яскравих відтінках (для наочності – барви дорогоцінного каміння), тоді як білий, сірий, бежевий та інші пастельні тони підійдуть для фонової обробки інтер’єру.

Якщо взимку необхідно терміново перефарбувати стіни, приховати незначні дефекти, що муляють око, зверніть увагу на інтер’єрну фарбу Śnieżka Mattlatex. Вона створює бездоганне та стійке покриття на поверхнях різного типу. Також виріб володіє 2-м класом стійкості до мокрого стирання. Потрібно очистити стіни чи стелю від буду? Жодних проблем, коли вони покриті фарбою продукції ТМ Śnieżka. Чисті та рівні поверхні – самозрозуміла річ. Але це ще й комфортність і легкість у використанні – фарба не розбризкується під час нанесення. До того ж непотрібно довго чекати, поки пофарбовані поверхні висохнуть, адже час їх висихання – 3 години! Нарешті, продукт ідеально вписується в цінності бохо: виріб внесено до Реєстру екологічно сертифікованої продукції.

Після цього залишається тільки любуватись стінами. Утім, не менш приємно їх торкатись.

Зимова казка в деталях

  • Трохи «холоду» й морозної свіжості в новорічному інтер’єрі точно не завадить. Цю функцію чудово виконає скляна ваза із «замерзлими», наче покритими снігом фруктами.
  • Оскільки для бохо властива тяглість до природи, то доцільно привнести її шматочки в зимове оздоблення інтер’єру. Найперше треба згадати про гілки хвойних дерев, використовуючи які, можна й зовсім обійтись без ялинки. Їх можна прикрасити або залишити оригінальний зелений убір.
  • Із соснових шишок легко зробити імпровізовані мініатюрні ялинки, які можна розставити будь-де, створивши, для прикладу, щось на зразок хвойної галявини на підвіконні чи журнальному столику.

Вигадливі орнаменти та печворк

Характерним для зимового убрання інтер’єру в стилі бохо є велика кількість натурального текстилю. Там і тут – бахрома, тасьма, принти... І, власне, вражає не так його кількість, як різнобарвність. Багатство кольорового текстилю можна назвати родзинкою стилю. Візерунки прикрашають не лише оббивку меблів, розшиті подушки, в’язані та бавовняні пледи й покривала, штори, гобелени й скатертини, а навіть ковдри.

Зокрема, клаптиковій ковдрі чи в’язаному килимі знайдеться місце – де б ви подумали? – під ялинкою!

Світло різдвяної свічки

Будь-який стиль інтер’єру у святково-новорічному дизайні буде не повним без мерехтіння живих вогників, тому, звісно, неможливо не згадати про свічки. Коли вони освітлюють оселю, кидаючи тіні на стіни, здається, що годі відчувати більш святковий настрій.

Мабуть, єдині правила, яких усе ж слід дотримуватись навіть у стилі бохо, – правила пожежної безпеки (з таким-то легкозаймистим сусідством).

Стиль, у якому немає меж, який іскриться барвами і веселощами та який оповиває сентиментальними спогадами – чи не цього шукають у зимових посиденьках під Різдво і після? Звісно, що так. Досягти цього не так уже й складно, якщо спробувати творити казку самотужки. Тож прислухайтеся до свого внутрішнього чуття і створіть власний бохо-затишок.

 ТОВ «Снєжка-Україна» - спільне українсько-польське підприємство, представник ТМ «Sniezka» на території України. Засноване у 1999 році у Яворівському районі на Львівщині, виробництво спеціалізується на виготовленні водоемульсійних фарб, шпаклівок, ґрунтувальних засобів, тощо. Підприємство є одним із найсумлінніших платників податків та працедавцем для понад 200 працівників.  Група Śnieżka постійно розширює асортимент товарів і станом на сьогодні пропонує споживачам вироби під наступними брендами: Śnieżka, VIDARON, MAGNAT Style, FOVEO TECH, BESTON

Контакти прес-служби:

м. Яворів, Львівська обл.,
вул. Привокзальна, 1ам
Тел.: +38 (03259) 60-161
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

www.sniezka.ua
www.vidaron.com.ua
www.acrylputz.com.ua
www.sniezkanature.com
www.facebook.com/Sniezka.Ukraine

Прочитано 3982 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: