ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 18 вересня 2020 09:20

Настінна полиця

Без цієї маленької деталі інтер’єру – як без рук. А де ще зберігати милі серцю дрібнички на кшталт рамок із сімейними фотографіями чи сувенірів з подорожей, щоб і свої очі порадувати, і гостям показати? Може поличка виконувати й значно серйозніші завдання: зберігати книги чи речі, які потрібно тримати у недосяжності від усюдисущих дитячих ручок. І це далеко не повний перелік її корисних функцій.

Отже, поличка – річ в домі необхідна. Тепер постало питання, де її взяти? Можна, звичайно, піти в магазин і купити, але зробити поличку не так складно, як здається, та й обійдеться це значно дешевше. Окрім того, чим зроблена власноруч полиця не предмет гордості для господаря дому?

Для виготовлення настінної полиці використаємо натуральну деревину. По-перше, це екологічно чистий природній матеріал із неповторною текстурою, фактурою та різноманіттям відтінків. По-друге, він простий і легкий в обробці.

Нам знадобляться дошки з масиву товщиною 16-20 мм. Вони повинні бути рівними, сухими, без тріщин, пустот і плісняви. Зробимо найпростіший варіант полиці – прямокутний, а якщо навики і досвід домашнього майстра дають змогу, конструкцію можна ускладнити і зробити цікавішою.

Спочатку визначаємося із розмірами. Вони залежатимуть від того, що ви плануєте зберігати на поличці. Відтак за допомогою електролобзика розпилюємо дошки на дві довгі заготовки і дві короткі. Шліфуємо їх з усіх боків вздовж волокон деревини спершу шліфувальним папером зернистістю від 60 до 120 залежно від стану поверхні, а завершуємо шліфування зернистістю 220. Очищаємо наші заготовки від пилу, поліруємо – і отримуємо підготовлену поверхню для нанесення безбарвного ІМПРЕГНАТ-ҐРУНТУ ДЛЯ ДЕРЕВИНИ ТМ VIDARON.

ІМПРЕГНАТ-ҐРУНТУ ДЛЯ ДЕРЕВИНИ ТМ VIDARON

Його важливо нанести для того, щоб захистити нашу поличку від синяви, комах-шкідників та грибків, що викликають розкладання деревини. Засіб також стане грунтівкою для фінішного покриття – так і термін експлуатації покриття підвищиться, і сам фінішний засіб краще ляже.

Перед нанесенням перемішуємо ІМПРЕГНАТ-ҐРУНТ ДЛЯ ДЕРЕВИНИ до однорідної консистенції і за допомогою пензля наносимо один шар засобу. Надлишок розтираємо сухим пензлем. Після цих маніпуляцій залишаємо оброблену поверхню на 24 години для висихання, а по завершенні цього часу шліфуємо її наждачним папером зернистістю 320, щоб розгладити підняті волокна деревини та отримати гладку поверхню для нанесення ЗАХИСНО-ДЕКОРАТИВНОГО ЛАКОБЕЙЦУ ТМ VIDARON.

ЗАХИСНО-ДЕКОРАТИВНИЙ ЛАКОБЕЙЦ ТМ VIDARON

ЗАХИСНО-ДЕКОРАТИВНИЙ ЛАКОБЕЙЦ ТМ VIDARON підкреслить текстуру деревини та утворить міцне й еластичне глянцеве лакове покриття, стійке до подряпин та стирання. Залежно від того, чи ви бажаєте лише підкреслити природну красу деревини полички, чи змінити її відтінок, можна використати безбарвний (прозорий) варіант Лакобейцу чи вибрати один із 14 готових до застосування кольорів: сосни, горіха, тика, каліфорнійської секвої, королівського палісандра тощо.

Технологія нанесення Лакобейцу доволі проста. Перед нанесенням засіб потрібно ретельно перемішати до однорідної консистенції. Відтак беремо пензлик і наносимо шар Лакобейцу, рівномірно розподіляючи його по поверхні деталей полички. Даємо йому висохнути щонайменше 12 годин.

Оскільки для досягнення найкращого декоративного ефекту та максимальних експлуатаційних характеристик на поверхню елементів полички слід нанести три шари ЗАХИСНО-ДЕКОРАТИВНОГО ЛАКОБЕЙЦУ ТМ VIDARON, то, коли висохне перший шар засобу, шліфуємо поверхню шліфувальним папером зернистістю 320, щоб видалити деревний ворс, який піднявся внаслідок зволоження, знепилюємо її і наносимо другий шар лакобейцу таким же чином, як і перший. Даємо йому висохнути теж 12 годин і наносимо третій, останній, шар засобу, виконавши попередньо міжшарове шліфування і знепилення.

ТОВ «Снєжка-Україна»

Коли висохне останній шар лакобейцу, за допомогою саморізів збираємо поличку. На торцях її бокових стінок закріплюємо кронштейни, а в стіні просвердлюємо отвори під дюбелі, вставляємо саморізи і закручуємо так, щоб вони виступали на 5 мм. Зачіпаємо кронштейни на кріплення та вішаємо поличку. Залишилося тільки розставити дорогі серцю речі – і хай вони милують око вам і вашим гостям!

 

 ТОВ «Снєжка-Україна» - спільне українсько-польське підприємство, представник ТМ «Sniezka» на території України. Засноване у 1999 році у Яворівському районі на Львівщині, виробництво спеціалізується на виготовленні водоемульсійних фарб, шпаклівок, ґрунтувальних засобів, тощо. Підприємство є одним із найсумлінніших платників податків та працедавцем для понад 200 працівників.  Група Śnieżka постійно розширює асортимент товарів і станом на сьогодні пропонує споживачам вироби під наступними брендами: Śnieżka, VIDARON, MAGNAT Style, FOVEO TECH, BESTON

Контакти прес-служби:

м. Яворів, Львівська обл.,
вул. Привокзальна, 1ам
Тел.: +38 (03259) 60-161
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

www.sniezka.ua
www.vidaron.com.ua
www.acrylputz.com.ua
www.sniezkanature.com
www.facebook.com/Sniezka.Ukraine

Прочитано 1074 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: