ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 14 травня 2021 09:20

Фарбування власноруч стін і стель: покрокова інструкція

Що потрібно знати про фарбування стін і стель, які підводні камені треба враховувати, щоб результат самостійної роботи виправдав усі очікування – читайте далі в статті.

Немає простішого, швидшого й економнішого способу оновлення стін і стель, ніж фарбування. Якщо ви затіяли ремонт своїми руками з метою трохи оновити або ж кардинально змінити інтер’єр помешкання, то пофарбувати стіни та/або стелю – найоптимальніший варіант. Процедура ця доволі проста, тому її цілком можна виконати самостійно без допомоги професіонала. Та без знання азів малярних робіт усе ж не обійтися. Тому, перш ніж брати пензлик/валик у руки, варто ознайомитися з нюансами фарбування.

Розрахувати витрати фарби – один із перших кроків під час цього виду декоративного оздоблення. Водночас нестача матеріалу є найбільш поширеною помилкою серед новачків у цій справі – повірте, ви не захочете стикнутися з цією проблемою. Уникайте чужих помилок і не полінуйтеся визначити, скільки фарби буде вам потрібно. На упакуваннях із виробом зазвичай вказують, на яку площу розраховано об’єм.

Як вибрати фарбу та в який колір пофарбувати – ще одне популярне запитання, на яке в нас є відповідь. Є чимало видів фарб, які мають різні характеристики та призначення. Для внутрішніх робіт у житлових приміщеннях найкраще використовувати екологічні фарби, які сьогодні в моді та вельми на часі з огляду на підвищену увагу до чистого довкілля та захист здоров’я.

Таким екологічним продуктом є Śnieżka EKO Plus – матова латексна фарба для інтер’єрів. Фарба стійка до миття, але й напрочуд зручна в користуванні. Фарбу легко наносити на різні поверхні: із цементних, цементно-вапняних, цегляних, гіпсових, гіпсокартонних, дерев'яних і деревопохідних матеріалів, а також на шпалери. Під час нанесення фарба не розбризкується, а завдяки відбірним згущувачам і компонентам не залишає смуг на поверхні. До того ж виріб зручно наносити різними інструментами: пензликом, валиком або методом розпилення.

Фарба вже готова до використання. Її можна тонувати на кольорувальному обладнанні згідно з каталогом NCS Cascade, а також вручну за допомогою універсального пігментного концентрату «Колорекс» (до 5% від об’єму фарби). Широкий вибір відтінків приємно вас здивує. Під час вибору кольору потрібно зважати не тільки на власні вподобання, але й особливості кімнати та поверхні, на які наносять фарбу. Наприклад, якщо це коридор, передпокій, ванна чи просто кімната з недостатньою природною освітленістю та використанням переважно електричного освітлення, то в пріоритеті – світлі відтінки. Для оздоблення стель теж варто віддавати перевагу світлим тонам.

https://www.sniezka.ua/

До речі, про освітлення. Наступне, що потрібно врахувати – умови процесу фарбування. У приміщенні, у якому здійснюватимуться малярні роботи, має бути світло, щоб жодна деталь під час фарбування не вислизнула від вашої уваги. Водночас не бажано, щоб сонячне проміння потрапляло на пофарбовану поверхню, пришвидшуючи висихання. Оптимальні умови для проведення робіт – денний час. Зокрема, південну сторону краще фарбувати зранку або після обіду, коли сонце не світить так яскраво. Також дотримуйтеся рекомендацій виробника щодо температурного режиму, які вказано зазвичай в інструкції до фарби або на упакуванні.

Підготовка поверхні до фарбування – важливий етап, яким нехтувати категорично не можна. Якщо не усунути дрібних дефектів, ворсинок, піщинок, жирних плям та інших огріхів на стіні чи стелі, то всі вони так чи інакше проступатимуть крізь оновлене покриття. Щоб новий шар фарби ліг рівно й не довелося виконувати подвійну роботу, ретельно підготуйте поверхні. Нові – заґрунтуйте, а зі старих зніміть шар попередньої фарби/шпалери, очистіть від пилу та бруду, обезжирте, а за потреби – зашпаклюйте всі тріщини та інші дефекти; відшліфуйте наждачним папером та обов’язково нанесіть кілька шарів ґрунтівки для поліпшення зчеплення фарби з поверхнею.

Перед початком роботи також варто демонтувати розетки й вимикачі, захистити малярним скотчем плінтуси, закрити плівкою меблі та застелити підлогу, а також зняти радіатори, штори та інші декоративні елементи, щоб не забруднити їх оздоблювальними матеріалами. Про старий одяг і рукавички теж не забудьте.

Проведіть пробу фарби. Не поспішайте зафарбовувати велику площу – спершу визначте, чи отримали ви бажаний колір. Для цього додавайте пігментний концентрат у фарбу потроху, ретельно перемішуючи вміст та дочекайтеся висихання, щоб перевірити, який колір вийшов.

Основи будь-якого фарбування: фарбувати стіни потрібно починати з верхніх кутів, уздовж стелі та плінтусів і в напрямку згори вниз. Для зафарбовування кутів рекомендується використовувати пензлик, а для основної площі – валик. Важливо: інструмент має бути добре просочений фарбою, але вона не повинна з нього стікати. Щоб отримати рівномірне покриття, наносіть фарбу в одному напрямку, а не хаотичними мазками. Замінити вертикальний спосіб нанесення фарби на горизонтальний можна лише під час висихання першого шару й нанесення наступного.

https://www.sniezka.ua/

Дотримуйтеся вищенаведених порад – і отримаєте якісний результат роботи.

Контакти прес-служби:

м. Яворів, Львівська обл.,
вул. Привокзальна, 1ам

www.sniezka.ua
www.vidaron.com.ua
www.acrylputz.com.ua
www.facebook.com/Sniezka.Ukraine

Прочитано 1868 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: