ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 21 травня 2021 13:20

Чим фарбувати утеплені фасади?

Утеплити будинок - раціональне рішення, яке допоможе зберегти і тепло, і кошти. Головне, щоб виконані роботи виправдали ваші сподівання, а нове покриття на фасаді довго зберігало презентабельний вигляд. Що для цього потрібно і як безпомилково підібрати матеріали - підказують фахівці.

Утеплювачі та матеріали для них

Сьогодні в зовнішньому утепленні будинків застосовується 2 види матеріалів:

  1. Пінополістирол, або звичніше пінопласт. Він підходить для плит, бетону, цегли. Добре зберігає тепло, створює шумоізоляцію, доступний у ціні.
  2. Мінеральна вата. Створює дихаюче покриття, прекрасно утеплює, пожежобезпечна, вологостійка. За вартістю вище пінопласту, але і в службі більш практична.

Кожна з цих систем має потребу в фінальному захисному шарі покриття. Фахівці рекомендують вибирати матеріали, які призначені для використання зовні будівель, стійкі до будь-яких атмосферних явищ і мають гарну паропроникність, дозволяють поверхні «дихати». Це виключить ризик виникнення цвілі, яка може підірвати фарбу і зіпсувати покриття.

Які матеріали підійдуть для систем утеплення?

  • Декоративна штукатурка
  • Структурна фарба
  • Фасадні фарби

Підбираючи матеріали, обов'язково звертайте увагу, для яких поверхонь вони призначені. У випадку хибного вибору покриття довго не протримається і доведеться заново переробляти верхній шар утеплення.

Важливо пам'ятати:

Для оздоблення пінопласту підходять матеріали на основі акриловій, а для мінеральної вати - на силіконовій основі.

На чому зупинитися?

Якщо у вас приватний будинок, ви прагнете не тільки утеплити, але і ефектно оновити фасад, тоді варто вибрати структурну фарбу або декоративні штукатурки:

  • Структурна фарба TRIORA дозволить створити об'ємний малюнок на фасаді за допомогою спеціальних інструментів.
  • Декоративні штукатурки більш витривалі, практичні та прості в застосуванні - малюнок на стіні створюється в процесі нанесення за рахунок зерна в матеріалі.

Чим фарбувати утеплені фасади?

Чому ці матеріали краще для приватних будинків? Такі роботи легше виконувати «з землі», а гарну поверхню добре видно поблизу.

Що стосується багатоповерхівок, то однією з вимог міських архітектурних служб до їх утеплення є дотримання загального оформлення будинку. Як мінімум, утеплений сегмент не повинен вибиватися із загальної кольорової гами. Тут оптимальним варіантом буде фасадна фарба.

Чим фарбувати утеплені фасади?

У зовнішніх роботах важливо пам'ятати про підготовку поверхні і поліпшення зчеплення матеріалу з основою. Вибравши для робіт декоративні структурні матеріали, попереднім шаром потрібно нанести кварц-грунт.У підготовці для фасадної фарби користуватись ґрунтовками ТМ TRIORA в залежності від типу поверхні.

Всі фасадні матеріали TRIORA випускають і на акриловій, і на силіконовій основі. Вони створюють зносостійке паропроникне покриття, яке в середньому служить від 8 до 15 років, в залежності від якості нанесення і тих погодних умов, яких зазнає поверхня.

Якщо виконувати всі роботи по фінальній обробці системи утеплення, дотримуючись правил і рекомендацій, ваш будинок на багато років придбає якісне додаткове покриття і збереже привабливий фасад.

Прочитано 7809 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: