ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 13 серпня 2021 09:20

Важливі моменти у фарбуванні фасаду

Один із найбільш доступних й зручних способів оздоблення фасаду – фарбування. Однак, щоб отримати достойний та довготривалий результат, необхідно дотримуватися певних рекомендацій щодо виконання цього процесу. Інакше можна отримати поверхню з неприємними й видимими дефектами та цілком невиправдані витрати.

Важливо розуміти, що зовнішні роботи з фарбування фасаду мають бути завершені за сприятливих погодних умов, без дощу, граду, снігу та до перших заморозків, оскільки таким чином можна буде забезпечити добре висихання фарби. До того ж фарбування у комфортних умовах набагато приємніше та зручніше. Не варто обирати надто сонячні дні, оскільки фарба може висохнути нерівномірно. Найкращий варіант – похмурий день, після якого не настануть морози і не дощитиме. Тому весна, літо й осінь – найкращі пори для реставрації та фарбування фасаду.

Необхідною передумовою якісного фарбування фасаду, про яку слід обов’язково подбати, ґрунтовна й ретельна підготовка поверхні. Якщо фасад вже колись фарбували та з плином часу фарба вицвіла і полущилась, тоді ці місця слід очистити до основи, що не відпадає і не лущиться, пошпаклювати у випадку нерівностей та виїмок, пофарбувати ґрунтувальною емульсією та за потреби заґрунтувати. Правильно заґрунтована основа має бути матовою.

Якщо ж фасад ще не був фарбований, тоді після висихання нанесеної ґрунтівки можна розпочинати фарбування наперед обраною фарбою.

Варто зазначити, що правильний вибір фарби є дуже важливим моментом у досягненні позитивного результату, адже фарбуючи фасад, ми не просто декоруємо його, а створюємо додатковий шар матеріалу між стіною та зовнішнім середовищем, який захищатиме його. Правильно обрана фарба може триматися на фасаді більше ніж 10 років.

Тому, обираючи фарбу, слід врахувати такі рекомендації:

  • протидія сонячному випромінюванню;
  • стійкість покриття;
  • довговічність;
  • паропроникність;
  • після висихання фарба має зберігати еластичність;

З-поміж широкого асортименту фасадних фарб варто зупинити свій вибір на водно-дисперсійних акрилових емульсіях, серед яких – акрилова емульсійна фарба для фасадів Śnieżka Extra Fasad. Виготовлена за сучасною технологією COMPLETE WEATHER PROTECTION, заснованою на системі з двох видів смоли, Śnieżka Extra Fasad забезпечує цілковитий захист фасаду від різних атмосферних факторів, тому що фарба стійка до дії вологи, температурних коливань, ультрафіолету та інших чинників. Покриття виходить стійке, красиве й довговічне – при правильному нанесенні та дотриманні правил щонайменше 10 років можна про фарбування фасаду не турбуватися.

Śnieżka Extra Fasad

Нанесенню фарби на стіни фасаду передує підготовка Śnieżka Extra Fasad та надання їй обраного вами кольору, якого ми легко досягнемо за допомогою барвника Śnieżka Colorex Fasad, що забезпечить фарбі не лише красивий та стійкий колір, але й повний захист від зовнішніх впливів.

Для фарбування нам необхідні певні інструменти й обладнання: пензлі й валики (бажано різних розмірів) або фарбопульт, лоток та будівельні риштування.

www.sniezka.ua

Наносимо фарбу послідовно та безперервно від одного кута будівлі до протилежного вертикальними й горизонтальними рухами за сприятливих погодних умов. Після остаточного висихання першого шару (приблизно через 4 години, але цей час залежить від погодних умов) наносимо другий, який забезпечить нам красиве та стійке покриття, що вирізнятиме фасад вашого будинку з-поміж інших у районі.

м. Яворів, Львівська обл.,
вул. Привокзальна, 1а

www.sniezka.ua
www.vidaron.com.ua

Прочитано 1463 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: