ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 10 вересня 2021 09:20

Як пофарбувати батареї опалення?

З часом батареї опалення втрачають гарний зовнішній вигляд – на них з’являється іржа, фарба лущиться та вкривається тріщинами. Покриття, яке раніше було білим, жовтіє. І хоч самі батареї ще цілком справні, проте перед власниками помешкання постає дилема – купувати нові чи спробувати оновити старі? Та радикальних рішень не потрібно – врятувати зовнішній вигляд батарей опалення легко, особливо, коли на поміч прийде модифікована акрилова емаль Śnieżka для радіаторів.

Коли йдеться про батареї опалення, взяти будь-яку фарбу і пофарбувати їх не вдасться – лакофарбовий засіб має відповідати певним вимогам, адже інакше нове покриття довго не слугуватиме і фарбувати батареї доведеться знову.

Отож, перша і головна властивість фарби для батарей опалення – вона має бути термостійкою. Це означає, що лакофарбовий засіб має витримувати температуру +80°C і покриття не відшаровуватиметься внаслідок дії як високих температур, так і почергового нагрівання та вистигання під час усього зазначеного виробником фарби гарантійного часу експлуатації.

Наступний важливий чинник – це хороша адгезія засобу. Також емаль для фарбування батарей опалення має відзначатися стійкістю кольору та не стиратися (інакше покриття довго не слугуватиме і швидко втратить зовнішній вигляд), і найголовніше – емаль має бути повністю безпечною для здоров’я людини.

Всім цим важливим вимогам без сумніву відповідає модифікована акрилова емаль Śnieżka для радіаторів. Вона стійка до підвищених температур та швидко сохне. Окрім того, безпечність фарби підтверджена екологічним сертифікатом. А оскільки емаль Śnieżka для радіаторів – акрилова, то покриття батарей буде чудового білого глянцевого кольору і не жовтітиме з часом.

Перед тим, як розпочати оновлення батарей опалення, їхню поверхню потрібно підготувати до нанесення фарби. Якщо цього не зробити, то якість фарбування і зовнішній вигляд батарей бажатимуть кращого. Іншими словами, погана підготовка основи забезпечить завідомо програшне фарбування, тож не шкодуйте на неї зусиль. Ще один важливий момент – оновлення зовнішнього вигляду батарей краще проводити тоді, коли опалювальний сезон завершився. Якщо ж спробувати пофарбувати батареї, які працюють, то емаль висохне занадто швидко і не триматиметься. Тому перед початком оновлення батарей потрібно вимкнути опалення і дочекатися, поки вони вистигнуть.

Śnieżka для радіаторів

Основа, призначена для фарбування модифікованою акриловою емаллю Śnieżka для радіаторів, має бути сухою, очищеною від пилу і знежиреною, тому перш за все озброюємося водою, миючими засобами та відмиваємо батареї від забруднень і даємо їм висохнути. Старе покриття, яке вже облуплюється, усуваємо механічним способом – на поміч прийде крупнозернистий шліфувальний папір. Дротяна щітка допоможе упоратися із іржею – очищуємо поверхню до чистого металу. Добре прилегле старе покриття теж протираємо дрібнозернистим шліфувальним папером і очищуємо усю поверхню батарей від пилу. Якщо є відкриті металеві фрагменти та місця, що піддалися впливу корозії, то заґрунтовуємо їх антикорозійною фарбою Śnieżka UREKOR S.

Тепер, коли поверхня батарей опалення відповідно підготовлена, можна наносити модифіковану акрилову емаль Śnieżka для радіаторів. Перед нанесенням ретельно її перемішуємо. Для фарбування скористаємося пензликом – він дасть змогу нанести емаль на всю поверхню батарей ретельно і акуратно. Спочатку краще пофарбувати внутрішні ділянки батарей, а тоді вже братися за зовнішні. Фарбувати батареї також краще зверху вниз – так краплі фарби не падатимуть на вже пофарбовану поверхню і не псуватимуть вигляд покриття.

www.sniezka.ua

Найкращу якість покриття забезпечить двошарове нанесення модифікованої акрилової емалі Śnieżka для радіаторів. Більше того, фарбування у два тонкі шари буде значно ефективнішим щодо тепловіддачі батарей опалення. Тому після нанесення першого шару акрилової емалі Śnieżka для радіаторів очікуємо орієнтовно 4 години, щоб він висохнув, і наносимо другий шар засобу. Повне затвердіння покриття за кімнатних умов відбувається через 24 години – і глянцево-білі оновлені батареї виглядатимуть як зовсім нові.

м. Яворів, Львівська обл.,
вул. Привокзальна, 1а

www.sniezka.ua
www.vidaron.com.ua

Прочитано 7642 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: