ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Четвер, 10 листопада 2022 17:07

Як правильно вибрати робочі рукавички: поради та рекомендації

Вибір виду робочих рукавичок - одне з основних питань при виконанні професійних робіт, де необхідно ретельно захистити руки від несприятливих та небезпечних впливів.

Сьогодні ринок засобів індивідуального захисту представляє різноманітний вибір рукавичок, подивитися тут, захисні властивості яких покривають весь спектр виробничих ризиків. Але щоб зробити правильний вибір – слід дотримуватись певних правил.

Правила вибору робочих рукавичок

Насамперед, необхідно зрозуміти для якої діяльності ви їх підбираєте. Це дозволить визначитися з переліком виробничих ризиків. Для застосування у будівництві, виконання розвантажувально-вантажних робіт, у складських господарствах, де основним завданням є захист рук від загальних виробничих забруднень, підходять універсальні моделі. А для операцій із хімічними речовинами незамінні хімстійкі варіанти. Зварювальні процеси слід проводити, використовуючи термостійкі краги зварювальника і відповідний вогнетривкий спецодяг.

Отже, кілька порад:

  1. При покупці рекомендуємо уважно вивчити маркування, яке наноситься на тильну сторону кожної півпари. Переконайтеся, що ці захисні властивості підходять саме під ваші рівні ризиків. Там же розташована інформація про виробника та розмір виробу.
  2. Дуже важливо, щоб робочі рукавички були міцні та виконані з якісних матеріалів. Порукою якості, як правило, виступає ім'я бренду та зовнішній вигляд пари.
  3. Верх рукавички повинен бути виготовлений із якісних синтетичних, полімерних або натуральних матеріалів з рівним однорідним покриттям та однорідною товщиною, без тріщин та видимих дефектів.
  4. Підкладка (за наявності) повинна бути з «дихаючих» матеріалів, щоб руки не потіли.
  5. Комфортно, коли рукавички ергономічно облягають кисть руки, дозволяючи вільно рухатися пальцям рук.
  6. Внутрішні шви повинні бути ідеально гладкими, щоб унеможливити натирання при проведенні фізично активних робіт.

Види захисних рукавичок

Тренд сучасних ЗІЗ рук - мульти захист, коли одна модель рукавичок може одночасно захистити від декількох ризиків, що вражають: стирання, проколів, порізів, механічних впливів. Це практично. В даний час набирають популярності рукавички з полімерним покриттям та захистом від порізів гострими предметами. Забезпечується додаткова функція шляхом застосування високотехнологічних, стійких до порізів волокон та подвійного обливу полімерами (нітрилом, ПВХ). Рукавички цього виду мають виняткову стійкість до механічних навантажень. Для якого вживання вони призначені? Пройдемося за списком:

  • для робіт із гострою кромкою листових матеріалів: металом, склом, пластиком, штампованими металевими деталями;
  • для очищення колекторів від сміття;
  • під час проведення слюсарних робіт;
  • на скляних підприємствах.

Неможливо не згадати, що захист робітника має бути комплексним, що дозволяє зробити умови праці набагато комфортніше та безпечнішими. Якісний спецодяг, сучасне робоче взуття, професійні засоби індивідуального захисту, які можна знайти тут promsiz-tm.ua, мають бути присутніми в екіпіруванні кожного фахівця. Неможливо в одному огляді перерахувати всі види робочих рукавичок, спецодягу, вибір залишається за вами. Головне, правильно з ним визначитись, і ми допомагаємо вам у цьому.

Прочитано 2534 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: