ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 18 листопада 2022 14:24

Будівлі з металоконструкцій: що необхідно знати та які є види будівель?

Більшість сучасних логістичних, спортивних, торговельних центрів, складів та ангарів будують з металевих конструкцій. Так називають виготовлені зі сталі та сплавів тримальні несучі елементи споруд. Ці універсальні вироби часто використовуються в будівництві для різних потреб. Стають гарною основою для зерносховищ, птахоферм, великих логістичних хабів та інших об’єктів.

Металоконструкції мають велику кількість переваг, тому часто стають основою для споруд різного призначення. Вони легкі, стійкі до атмосферних впливів, розраховані на довготривале використання. За потреби їх легко демонтувати, щоб перевезти й встановити на іншому місці. Склади та ангари з металевих конструкцій роблять за багаторазово відпрацьованою технологією.

Різновиди металоконструкцій

Перш ніж робити замовлення, варто визначитися із метою використання та типом об’єкта. Виробництво металоконструкцій передбачає використання різних матеріалів. Їх класифікують залежно від технології виготовлення, конструктивної форми, функціонального призначення. Так, за способом виготовлення вироби бувають:

  • Зварними.
  • Клепаними.
  • Штампованими.
  • Литими.
  • Комбінованими.

Перш ніж обрати той чи інший вид, варто проконсультуватись із фахівцями.

За особливостями конструкції готові елементи поділяють на стаціонарні, збірно-розбірні та універсальні, або трансформовані. У першому випадку це статичні моделі, які купують та встановлюють для довготривалого використання на одному місці. Виготовлення металоконструкцій збірно-розбірного типу передбачає з’єднання між собою окремих частин. Універсальні відрізняються тим, що за потреби їхня форма та розміри можуть змінюватися.

За функціональним призначенням виділяють такі типи конструкцій:

  • Каркасні, або будівельні. Називаються так тому, що з них збирають частини каркасу, наприклад: балки, ригелі, стійки, колони та інші, а також покрівлю;
  • Легкі сталеві тонкостінні. Являють собою оцинковані холодногнуті профілі, які найчастіше використовують для швидкомонтованих споруд;
  • Малі. З них монтують огорожі, навіси, сходи та інші частини складів, центрів та інших будівель;
  • Рекламні. До цієї категорії належать стели, щити, білборди для розміщення маркетингових матеріалів;
  • Резервуари для зберігання питної, технічної води, технологічних рідин та інших речовин.

Виробництво металоконструкцій також передбачає створення нестандартних виробів за конкретними, індивідуальними параметрами, наданими замовником. Зазвичай є спеціалізованими, призначеними для однієї мети. Для веж стільникового зв’язку, антен, ЛЕП-опор використовують антенно-щоглові металеві конструкції.

Особливості проєктування

Це важливий етап будівництва, від якого залежить функціональність, довговічність та надійність готової споруди. Монтаж металоконструкцій завжди здійснюється після створення проєкту. Цю роботу варто довірити професіоналам. Компанія «Сервісстрой» надає повний комплекс послуг з будівництва ангарів, складів та інших об’єктів на основі металевих конструкцій власного виробництва.

Фахівці компанії мають достатньо практичного досвіду та знань для виконання замовлень будь-якої складності. Ціна на металоконструкції визначається окремо для кожного клієнта. Вони користуються попитом, адже завжди виходять недорого. Під час створення проєкту професіонали суворо дотримуються будівельних норм, законодавчих вимог та технічних параметрів, узгоджених із замовником.

У ціну роботи в компанії «Сервісстрой» входить не лише проєктування, але й виготовлення металоконструкцій, їхнє встановлення, проведення інженерних комунікацій, встановлення обладнання для вентиляції, опалення тощо. Розцінки на монтаж металоконструкцій завжди доступні, адже в процесі немає потреби у закладенні складного фундаменту чи отримання великої кількості документів.

Фахівці активно використовують сучасні технології, зокрема, 3D-моделювання. Так, є можливість запевнитись у міцності та надійності майбутньої будівлі, встановити приблизну вартість. Використовуються металоконструкції власного виробництва.

Прочитано 2639 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: