ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Середа, 10 січня 2024 16:00

Музей Голодомору добудують коштом Канади

Комiтет Верховної Ради з питань гуманiтарної та iнформацiйної полiтики пiдтримав законопроєкт, який дозволить добудувати Музей Голодомору-геноциду коштом уряду Канади. Про це йдеться у заявi прес-служби Мiнiстерства культури та iнформацiйної полiтики України.

Пiд час засiдання, у якому взяв участь i т. в. о. глави Мiнкульту Ростислав Карандєєв, Комiтет розглянув законопроєкт про внесення змiн до закону №10361 "Про музеї та музейну справу щодо дiяльностi Нацiонального музею Голодомору-геноциду", повiдомляє Property Times.
"Ми тiшимося з того, що є ресурс, який ми можемо спрямувати на добудову цього об'єкта, дуже важливого для нас як з полiтичного, так i з науково-музейного боку", - сказав Карандєєв.
За його словами, йдеться про фiнансування у розмiрi орiєнтовно 15 млн. канадських доларiв.
Комiтет рекомендував Верховнiй Радi ухвалити законопроєкт за основу зi скороченням строку подання поправок i пропозицiй наполовину.
Мiнкульт повiдомляє, що ухвалення змiн до закону створить умови для здiйснення контролю за дiяльнiстю Нацiонального музею Голодомору-геноциду в умовах повномасштабного вторгнення Росiї в Україну.
Крiм того, у музеї з'явиться наглядова та експертна ради. До їх складу увiйдуть представники фахових та наукових груп, мiжнародних органiзацiй українцiв за кордоном i нащадки жертв Голодомору.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, будiвництво Меморiального комплексу пам'ятi жертв Голодомору було розпочато 2008 р., але не було закiнчено. У 2009 р. побудували тiльки першу чергу. Будiвництво другої частини музею розпочалося 2017 р., його планували завершити 2023 р.
Колишнiй мiнiстр культури та iнформацiйної полiтики Олександр Ткаченко заявив, що вважає доречним видiлення понад 500 млн. грн. пiд час повномасштабної вiйни на завершення будiвництва музею Голодомору-геноциду. Проте президент України Володимир Зеленський ветував закон №9437 про видiлення 573,9 млн. грн. на музей Голодомору, який передбачав внесення змiн до закону про державний бюджет України на 2023 р. Глава держави пояснив своє рiшення тим, що зусилля державних та мiсцевих органiв повиннi бути спрямованi на рiшення, якi наближають перемогу України.

Прочитано 166 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: