ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Понеділок, 08 липня 2024 11:00

Київ не припиняє ремонт енергообладнання

Столиця вiдновила двi третини власних генеруючих потужностей пiсля ракетних обстрiлiв i не припиняє цю роботу. У процесi вiдновлення енергооб'єктiв Києва застосовуються найсучаснiшi європейськi технологiї, тривають поставки необхiдного потужного обладнання. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв пiд час зустрiчi, органiзованої проєктом "Реформування сектору централiзованого теплопостачання в Українi (ReWarm)".

Вiн нагадав, що столичнi енергооб'єкти зазнали бiльше десятка обстрiлiв, внаслiдок чого було виведено з ладу бiльше половини генеруючих потужностей.
"Проведено колосальну роботу, i зараз двi третини вiдновлено. Важливо те, що застосовуються найсучаснiшi європейськi технологiї i обладнання. В результатi, енергетичнi об'єкти мiста, що будувались переважно в радянськiй перiод, отримують модернiзацiю i стають набагато ефективнiшими", - зазначив посадовець.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, проєкти вiдновлення та модернiзацiї стали частиною концепцiї "Енергетичне вiдновлення: шлях до розподiльної когенерацiї".
"Ми плануємо децентралiзувати систему виробництва електроенергiї i тепла, побудувавши ТЕЦ малої i середньої потужностi. Крiм того, мiсто розвиває кластер автономностi об'єктiв в умовах можливої вiдсутностi електроенергiї. Без цього якiсна пiдготовка до зими неможлива. Наприклад, всi лiкарнi мiста оснащенi генераторами, також понад сто котелень системи централiзованого опалення мають генератори, 175 бюветiв також можуть бути оперативно пiдключенi до джерел автономного живлення. Зараз збiльшуємо кiлькiсть мобiльних пересувних котелень. Саме в межах проєкту "Реформування сектора централiзованого теплопостачання в Українi" здiйснюється встановлення сонячних панелей у медичних закладах Києва", - повiдомив заступник голови КМДА.
Петро Пантелеєв також нагадав, що у Києвi близько 11 тис. багатоповерхiвок, з яких значна частина має iнженерне обладнання, що залежить вiд електроенергiї.
"Це насоси систем водопостачання, опалення, лiфти тощо. Мiсто розробило i реалiзує 4 програми, як iнструменти для будинкових громад зi встановлення резервного живлення. Це програма спiвфiнансування енергоефективних заходiв 70/30, програма спiвфiнансування ремонтiв, програма компенсацiї коштiв за придбання альтернативного живлення i програма надання пiльгових кредитiв. На сьогоднi вже понад 1000 будинкових громад взяли участь у таких програмах i виконали енергоефективнi заходи", - сказав заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Прочитано 182 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: