ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Вівторок, 23 липня 2024 10:00

Кличко порадив обуреним демонстрантам йти до парламенту з приводу знесення пам'яток

Несанкцiоноване знесення садиби Зеленських - цинiчна провокацiя. Про це мер Києва Вiталiй Кличко заявив у своєму Telegram-каналi. Вiн навiв кiлька прикладiв про системнi проблеми у сферi захисту пам'яток, на якi не реагують нi органи центральної влади, нi правоохороннi органи.

"Несанкцiоноване знесення садиби Зеленських вважаю цинiчною провокацiєю. Особливо за кiлька днiв пiсля того, як до Департаменту охорони культурної спадщини КМДА надiйшов пакет доопрацьованої облiкової документацiї щодо присвоєння будiвлi на вул. Олександра Кониського, 22, статусу пам'ятки. Зроблено це було на пiдтримку петицiї щодо збереження старовинної будiвлi, - зазначив мер. - Активiсти приходять пiд будiвлю мерiї. Мовляв, "Кличко знiс пам'ятку". Але чому обуренi демонстранти не йдуть i не ставлять питань парламенту, який вже понад 5 рокiв так i не ухвалив поданий мiстом законопроект, щоб столиця мала важелi впливу на недобросовiсних власникiв старовинних будiвель? Чому не звертаються до уряду, вiд якого мiсто вже стiльки рокiв вимагає повернути у власнiсть громади будинок Сiкорського, який перебуває на балансi Мiноборони. Столиця стiльки звернень зробила, щоб повернути в мiсто будiвлю, яка руйнується, вiдреставрувати її та створити музей вiдомого авiаконструктора. Той же Кабмiн заблокував передачу громадi Гостинного двора, який мiсто разом з активiстами повернуло з приватної власностi в державну. А пам'ятка теж стоїть без реконструкцiї i руйнується" - наголосив Вiталiй Кличко.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, вiн нагадав, що за останнi роки мiсто направило до Мiнкульту десятки звернень про те, щоб занести понад пiвтори тисячi пам'яток та щойно виявлених об'єктiв культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам'яток України. А внесло мiнiстерство тiльки близько сотнi.
"Окрема теж тема - реагування правоохоронних органiв на випадки руйнувань забудовниками старовинних будiвель. Коли вiдбувається в усьому боротьба i часто життєзабезпечення мiста доводиться пiдтримувати не завдяки, а попри все, вiдбуваються руйнiвнi процеси. Руйнiвнi не тiльки для будiвель", - пiдкреслив Вiталiй Кличко.

Прочитано 22 разів

Детальніше в цій категорії: « У Києвi знесли старовинну садибу

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: