ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Четвер, 15 лютого 2024 11:00

Держмолодьжитло розробить стратегiю забезпечення житлом перемiщених осiб

Пiд головуванням вiце-прем'єр-мiнiстра України, мiнiстра з питань реiнтеграцiї тимчасово окупованих територiй України Iрини Верещук вiдбулася органiзацiйна нарада робочої групи з питань реалiзацiї прав на житло внутрiшньо перемiщених осiб.

Мета розпочатої роботи - напрацювати заходи iз комплексного розв'язання житлового питання внутрiшньо перемiщених осiб.
Участь у нарадi взяв голова правлiння Держмолодьжитла Микола Марчук.
Захiд вiдбувся за участю народних депутатiв України, представникiв мiнiстерств, органiзацiй, обласних держадмiнiстрацiй. Прозвучала iнформацiя про наявнi можливостi забезпечення ВПО житлом. Аудит придатного для проживання внутрiшнiх переселенцiв житлового фонду необхiдний для визначення наступних крокiв у зазначенiй сферi.
Держмолодьжитло здiйснює лiцензовану дiяльнiсть через регiональнi вiддiлення на всiй пiдконтрольнiй українськiй владi територiї держави. Фонд має унiкальний позитивний досвiд реалiзацiї житлових програм для рiзних категорiй громадян.
Однiєю з прiоритетних груп клiєнтiв установи є внутрiшньо перемiщенi особи. Розробленi i реалiзуються згiдно з видiленим фiнансуванням загальнодержавнi i мiсцевi житловi програми. Вони передбачають як придбання житла у власнiсть, так i надання ВПО соцiального орендного житла.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, Держмолодьжитло готове взяти участь у розробцi й реалiзацiї стратегiї забезпечення житлом перемiщених осiб як категорiї, що найбiльше зазнала руйнiвного впливу воєнних дiй.

Прочитано 189 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: