ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Четвер, 21 березня 2024 12:00

На Днiпропетровщинi завершується будiвництво водогону

Будiвництво водогону на Днiпропетровщинi завершується. Про це розповiв голова Агентства вiдновлення Мустафа Найєм.

"Я сподiваюсь, до кiнця цього мiсяця буде повнiстю завершено проєкт, далi будуть етапи передачi в експлуатацiю, тому що водогiн буде експлуатуватися, в тому числi, мiсцевими компанiями", - розповiв голова Агентства вiдновлення.
Водогiн забезпечить водою бiльше нiж пiвтора мiльйона людей. Йдеться про мiста Томакiвка, Марганець, Нiкополь, Покров, Iнгулець, Кривий Рiг. Це найбiльш iндустрiалiзований регiон країни, який забезпечує левову частину ВВП, тому вiдновлення водопостачання є критично важливим не тiльки для людей, а й для економiки.
За словами Мустафи Найєма, водогiн почали будувати одразу пiсля пiдриву Каховської ГЕС. За 7 мiсяцiв були проведенi як проєктнi роботи, так i доставка матерiалiв, облаштування труб. З останнiми виникла проблема, адже в Українi труб було лише 25% вiд потреби. З цим допомогли iншi країни, зокрема, Румунiя та Польща. Також була проблема з насосами.
"Справа в тому, що виробництво таких насосiв займає рiк-пiвтора, тому деякi нашi пiдрядники за допомогою уряду, Офiсу президента i нашої команди змогли добитися, щоб деякi заводи змогли посунути чергу, i цi насоси були доставленi в Україну бiльш швидкими темпами, i наразi все обладнання на мiсцi, облаштування завершено. Йдуть пiдключення до електромережi i безпосередньо до мереж водопостачання в мiстах", - розповiв Мустафа Найєм.
За його словами, такi великi проєкти стикаються з тим, що не вистачає фiнансування. Адже на початковому етапi проєкт коштує набагато менше, нiж коли вiн завершується, тому що будiвництво завжди вимагає бiльше коштiв: "Всi цi кошти пiдтвердженi. Ми пройшли всi експертизи, зокрема технiчний аудит, який зробила незалежна iноземна компанiя. Окремо вiдбувається перевiрка Рахункової палати. Сподiваюсь, цей проєкт стане для нашої країни i для нашого агентства вiзитiвкою з точки зору прозоростi використання коштiв, цiн i технiчних рiшень".
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, проєкт профiнансовано коштами спецiального Фонду лiквiдацiї наслiдкiв росiйської агресiї.

Прочитано 133 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: