ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Вівторок, 02 липня 2024 14:00

Львiв робить зупинки громадського транспорту доступними

У Львовi вiдремонтували та зробили доступною для маломобiльних людей зупинку громадського транспорту на вул. Медової Печери. Про це повiдомили у Личакiвськiй районнiй адмiнiстрацiї.

Зокрема, посадкову платформу замостили новою плиткою та облаштували її на одному рiвнi з пiдлогою низькопiдлогового транспорту. Це дозволить пасажирам на крiслах колiсних без сторонньої допомоги потрапити в салон. Також поклали тактильну плитку i зробили пониження на пiшохiдних переходах поруч. Тож тепер ще одна зупинка громадського транспорту стала зручнiшою та доступною для усiх.
Загалом впродовж лiта у мiстi мають вiдремонтувати та зробити доступними щонайменше 17 зупинок громадського транспорту.
"Цього року районнi адмiнiстрацiї запланували роботи по зупинках зi значним пасажиропотоком, на яких можна значно покращити доступнiсть без великих капремонтiв", - сказав заступник керiвника управлiння безпеки та вуличної iнфраструктури ЛМР Павло Сирватка.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, станом на початок 2024 р. у Львовi нормам доступностi вiдповiдали 17% зупинок громадського транспорту, 56% частково вiдповiдали нормам та 27% не вiдповiдали нормам доступностi.
"Доступними вважають зупинки, де є належнi висота бордюру, якiсть покриття, вiдстань вiд бордюру до транспортного засобу, ширина та довжина зупинки, можливiсть громадського транспорту пiд'їхати до посадкового майданчика, наявнiсть тактильної плитки, павiльйону та пiшохiдного переходу поруч зi зупинкою. I 17% зупинок вiдповiдають всiм цим критерiям. Зупинки, де хоча б один з вказаних показникiв не вiдповiдає нормам, є частково доступними. Таких у Львовi на кiнець минулого року було 56%. Iнфраструктура решти зупинок потребує комплексних змiн для забезпечення доступностi. Зрозумiло, що створити повнiстю безбар'єрний простiр на усiх зупинках громадського транспорту в короткий термiн неможливо. Але ми працюємо над цим, i маленькими, але впевненими кроками рухаємося до такої мети", - зазначила уповноважена мiської ради з питань доступностi Iрина Маруняк.

Прочитано 77 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: