ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Середа, 10 липня 2024 17:00

Львiв добудує корпус гiмназiї "Провесiнь"

На вулицi Тракт Глинянський вiдновляться будiвельнi роботи на об'єктi корпусу гiмназiї "Провесiнь", який почали будувати ще у 2019 р. Роботи зупинили у 2022 р., оскiльки продовження потребувало значних витрат, однак зараз до створення навчального закладу долучать iнвесторськi кошти.

На мiсцi недобуду вiдбулася нарада усiх дотичних пiдроздiлiв мiста та пiдрядних органiзацiй, де було прийнято рiшення якнайшвидше вiдновити будiвництво школи.
"Ця школа вже давно мала працювати, але коронавiрус, вiйна, вiдсутнiсть коштiв i прiоритет в допомозi ЗСУ зупинили всi будiвельнi процеси. Сьогоднi ряд забудовникiв, якi довкола будують свої об'єкти, готовi фiнансово долучитися до вiдновлення будiвництва цiєї школи. Водночас на сесiї ми розглядали вiдповiдну петицiю, яку одноголосно пiдтримали всi депутати, тож думаю, що ми знайдемо консолiдоване фiнансування будiвлi. Також ми маємо практику спiвпрацi з європейськими iнституцiями, якi дофiнансовують будiвництво наших шкiл. Так, до прикладу, буде зi школою в Брюховичах. Тому по гiмназiї "Провесiнь" ми також будемо звертатися до мiжнародних органiзацiй. Але це вже буде робитися в процесi. Головне зараз - вiдновити роботи, щоб в максимально стислi термiни корпус був введений в експлуатацiю i тут був дитячий смiх", - наголосив Андрiй Садовий, мiський голова Львова.
В гiмназiї "Провесiнь" навчається 18 класiв, 404 учнi. У дiючому примiщеннi гiмназiї деякi навчальнi класи мають площу 37-40 кв. м при нормi 60 кв. м. Частина класiв навчається у другу змiну. Також є проблема з вiдсутнiстю достатньою кiлькiстю мiсць в укриттi: частина школярiв змушена пiд час повiтряної тривоги бiгти до укриття у житловий комплекс, що знаходиться неподалiк.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, корпус гiмназiї з необхiдним укриттям, класними кiмнатами, актовим i спортивним залами, тиром та харчоблоком може вирiшити освiтянськi проблеми у мiкрорайонi.
"У цьому мiкрорайонi знаходиться ця одна невелика школа, яка насправдi функцiонує в садочковому примiщеннi. Тому новий, великий корпус школи є просто необхiдним для дiтей, мешканцiв цього району. Школярi зможуть тут навчатися, а не їздити у вiддаленi навчальнi заклади. Також важливо, що ця школа має укриття, сучаснi примiщення, щоб дiти могли якiсно здобувати освiту", - пояснив Андрiй Закалюк, керiвник управлiння освiти Львiвської мiської ради.
Станом на зараз об'єкт збудовано приблизно на 35%. Загальна площа корпусу - близько 2700 кв. м.

Прочитано 93 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: