ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 19 липня 2024 11:00

ЦНАПи демонструють найбiльший рiвень безбар'єрностi

З 54 тис. дiючих об'єктiв соцiальної iнфраструктури принципам безбар'єрностi вiдповiдають лише 22%, найбiльш доступними є центри надання адмiнiстративних послуг. Про це пiд час засiдання Ради з прав людини, гендерної рiвностi та рiзноманiття при Мiнiстерствi закордонних справ України повiдомив в.о. мiнiстра розвитку громад, територiй та iнфраструктури Василь Шкураков.

"Минулого року в межах щорiчного монiторингу та оцiнки ступеня безбар'єрностi об'єктiв фiзичного оточення було обстежено близько 54 тис. дiючих об'єктiв соцiальної iнфраструктури. За результатами монiторингу виявлено, що тiльки 22% об'єктiв соцiальної iнфраструктури є безбар'єрними", - розповiв Шкураков.
За даними обстеження, ще 32,1% є частково безбар'єрними й 45,9% взагалi не пристосованi для людей з обмеженими функцiональними можливостями, повiдомляє Property Times.
Найбiльш доступними є центри надання адмiнiстративних послуг - 45,5% з них мають iнфраструктурнi рiшення для забезпечення прав людей з iнвалiднiстю.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, серед закладiв охорони здоров'я безбар'єрними виявилися 41,1%, а серед об'єктiв спортивної iнфраструктури - 39,9%.
"Найнижчий показник безбар'єрностi мають споруди цивiльного захисту та укриття - лише 6,1%. Тож перед нами стоїть велике завдання - змiнити цi показники на краще", - додав Шкураков.

Прочитано 25 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: