ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 23 серпня 2024 12:00

"Сухий порт" зв'яже центральнi регiони з портами Одеси

На Вiнниччинi будують "сухий порт", який допоможе зв'язати центральнi регiони країни з портами Одеси й через контейнерний термiнал "Мостиська" з країнами ЄС. Iнвестицiї в проєкт оцiнюються в $15 млн. Про це повiдомив заступник вiнницького мiського голови Андрiй Очеретний у Facebook.

"Це буде залiзничний термiнал, який покращить оперативне перевезення та обробку вантажу, а заразом i експортний та iмпортний потенцiал нашої держави. Вiн допоможе зв'язати центральнi регiони країни з портами великої Одеси та через контейнерний термiнал "Мостиська" з країнами ЄС", - зазначив вiн.
Перша черга будiвництва розпочалася навеснi. Вона передбачає зведення залiзничної iнфраструктури й першого контейнерного майданчика пропускною спроможнiстю близько 30 тис. TEU/рiк. Також буде побудовано контейнерний склад мiсткiстю 2000 TEU, повiдомляє Property Times.
Наразi вже готова частина залiзничних колiй, ваговимiрювальна система, а також складське примiщення на 3,5 тис. кв. м.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, "сухий порт" планують ввести в експлуатацiю в третьому кварталi 2024 року. Тут працевлаштують близько 50 осiб. Загалом планують створити 100 робочих мiсць.

Прочитано 26 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: