ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Понеділок, 02 вересня 2024 18:00

У Львовi створили громадський простiр

На вул. Шафарика в межах подiй "Майстернi мiста" облаштували частину прибудинкової територiї. За пiдтримки мешканцiв поруч з будинком №6 змайстрували вуличнi меблi: дерев'янi стiльцi та столик. Тепер це мiсце слугуватиме як громадський простiр.

Iдею втiлили студентки третього курсу Львiвської нацiональної академiї мистецтв. Вiдповiдний проєкт вони розробили пiд час навчання.
"Завдяки "Майстернi" це наш перший реалiзований проєкт. Його ми розробляли саме в цьому дворi. Тут нам сподобалась комунiкацiя з мешканцями та мiж мешканцями. Їм важливий простiр та мiсце для вiдпочинку, i люди активно долучались до нашого дослiдження, опитування. Цей простiр - для вiдпочинку та розмов, можливо для iгор. Вiн пристосований i для дiтей, i для лiтнiх людей", - розповiла Алiна Демчук, одна з авторок проєкту.
Меблi виготовляли з дерев'яних палетiв впродовж двох днiв. Спершу дерево обпалили, потiм зашлiфували та полакували, а згодом меблi зiбрали. Щоб випробувати їх, на третiй день в дворику органiзували кiнопоказ.
Мiсцевi облаштування простору пiдтримали i чимало як старших, так i наймолодших мешканцiв допомагали втiлювати проєкт.
"Лавки нам тут потрiбнi. Ми не проти, щоб робити щось добре", - розповiли мiсцевi мешканки панi Оля та панi Богдана, якi разом з собачкою Лiною спостерiгали за облаштуванням простору.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, авторки iнiцiативи зiзнаються, спершу переживали, чи долучаться мешканцi будинкiв до роботи.
"Пiдготовка була морально складною. Ми сумнiвались, чи взагалi хтось прийде, сподiвались на тих, хто обiцяв свою допомогу, але побоювання були. Та коли люди почали приходити i допомагати - нас це надихнуло. Мешканцi насправдi захопленi цим проєктом, пiдтримували нас, долучалися. Одна жiнка навiть приносила нам солодощi та яблука. Зараз ми бачимо, наскiльки такi проєкти змiнюють середовище i об'єднують громаду. Думаю, що подiбнi проєкти ми реалiзовуватимемо i надалi", - зазначила Алiна Демчук.
Цього року в межах "Майстернi мiста" втiлюють близько двох десяткiв проєктiв з так званими "твердими результатами" - це створення громадських просторiв, висадка рослин та облаштування благоустрою.

Прочитано 16 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: