ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Вівторок, 03 вересня 2024 13:00

Вже двi сторони площi Ринок у Львовi зробили доступними i безбар'єрними

У Львовi триває облаштування дорiжок доступностi на пл. Ринок. Ремонтнi бригади ЛКП "ШРП Галицького району" вже постелили вiдшлiфовану брукiвку зi сторони входу в Ратушу, з пiвнiчної сторони, до входу в ЦНАП i на перехрестi з вул. Кракiвською. Розпочинаються роботи на перехрестi з вул. Друкарською. Пiсля їх завершення три сторони площi будуть повнiстю безбар'єрними i доступними для маломобiльних осiб.

"Ми вже завершили роботи з облаштування доступностi перед входом в Ратушу i до ЦНАПУ. Зокрема, тут постелено 759 кв. м вiдшлiфованої брукiвки. Також облаштували безбар'єрнi дорiжки з пiвнiчної сторони Ратушi. Постелили тут 320 кв. м вiдшлiфованої брукiвки. Цi роботи профiнансували пiдприємцi, якi мають заклади з пiвнiчної сторони. Тобто кожен заклад оплатив роботи навпроти себе. I також постелили вiдшлiфовану брукiвку на перехрестi пл. Ринок - вул. Кракiвська. А вiд сьогоднi триватимуть роботи на перехрестi з вул. Друкарською. Вiдтак пiсля завершення цих робiт три сторони пл. Ринок стануть повнiстю доступними i безбар'єрними для маломобiльних осiб. Вiдшлiфованою брукiвкою комфортно пересуватися людям на крiслах колiсних, батькам iз дитячими вiзочками та туристи з валiзами", - повiдомили у Галицькiй районнiй адмiнiстрацiї.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, облаштування дорiжок доступностi на пл. Ринок вiдбувається вiдповiдно до схеми, розробленої управлiнням архiтектури Львiвської мiської ради. Пiсля проведення усiх робiт дорiжки будуть розташованi без розривiв по всiй площi включно з переходами через трамвайнi колiї та безбар'єрним входом у мiську Ратушу.
На їх облаштування залучають позабюджетнi кошти.
Переформатування площi Ринок для потреб маломобiльних - це лише частина великого комплексу робiт з доступностi, якi проводять у мiстi. Йдеться про забезпечення iнклюзивностi рiзних закладiв: комерцiйних, мiських комунальних i державних. Важливо, що iнклюзивнiсть має бути не лише зовнi, а й всерединi закладiв, в тому числi, щоби люди на крiслах колiсних могли скористатися, наприклад, доступним санвузлом у ресторанi.

Прочитано 19 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: