ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Середа, 04 вересня 2024 11:00

У Чернiвцях обговорили правовi аспекти вiдновлення iнфраструктури

У Чернiвцях з 28 по 30 серпня пройшов науково-практичний семiнар "Правовi аспекти вiдновлення та розвитку iнфраструктури. Органiзацiя роботи юридичної служби". Його органiзаторами стали Агентство вiдновлення та ДП "Нацiональний iнститут розвитку iнфраструктури". Мета семiнару - пiдвищення правових знань фахiвцiв пiдприємств, установ та органiзацiй, якi дотичнi до питань вiдновлення.

Захiд об'єднав понад 100 фахiвцiв з усiєї України. Серед них - виконуючий обов'язки голови Агентства вiдновлення Роман Комендант, керiвники та державнi службовцi юридичного управлiння, управлiння публiчних закупiвель, управлiння цифрового та iнновацiйного розвитку, вiддiлу управлiння персоналом Агентства вiдновлення, керiвники регiональних Служб вiдновлення та їх працiвники, представники державних органiв, будiвельних та дорожнiх компанiй, а також громадських органiзацiй.
Учасники обговорили найактуальнiшi правовi питання, пов'язанi з вiдновленням iнфраструктури, пошкодженої внаслiдок вiйни. Вони також проаналiзували помилки, якi виявляють контролюючi органи в сферi вiдновлення, i напрацювали алгоритми подальших дiй щодо покращення роботи в цiлому. Також розглянули новацiї в адмiнiстративнiй процедурi. Дослiдили особливостi договiрної, претензiйно-позовної роботи та застосування норм трудового законодавства. Окрiм того, ознайомилися з цифровими iнструментами, якi застосовуються пiд час вiдновлення та розвитку iнфраструктури України. Розглянули виклики, з якими стикаються в сферi вiдновлення щодня. Експерти та юристи подiлилися своїми знаннями та напрацюваннями, корисними для вирiшення проблем.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, серед тем семiнару були наступнi:
- порушення, що фiксуються контролюючими органами пiд час перевiрки ефективностi використання коштiв на вiдновлення та розвиток об'єктiв iнфраструктури;
- актуальнi питання у сферi публiчних закупiвель робiт та послуг;
- договiрна та претензiйно-позовна робота на пiдприємствах, в установах та органiзацiях;
- практичнi кейси застосування кошторисних норм та методик з цiноутворення в будiвництвi;
- нормативно-правовi аспекти визначення об'єктивних показникiв якостi виконання дорожнiх робiт;
- адмiнiстративна процедура. Оскарження рiшень за результатами адмiнiстративної процедури (практичнi кейси);
- особливостi застосування норм трудового законодавства;
- алгоритм дiй, права та обов'язки пiд час обшукiв та тимчасового доступу до речей;
- цифровi iнструменти пiд час вiдновлення та розвитку iнфраструктури України.

Прочитано 86 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: