ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Понеділок, 16 вересня 2024 14:00

Вiдсоткову ставку по "єОселi" збiльшують

16 серпня прийнято постанову Кабiнету мiнiстрiв України №939 "Про внесення змiн до Умов забезпечення приватним акцiонерним товариством "Українська фiнансова житлова компанiя" доступного iпотечного кредитування громадян України", яку було опублiковано 20 серпня.

Наразi вiдсоткова ставка по "єОселi" становить 7% рiчних. "Укрфiнжитло" компенсує частину вiдсоткової ставки для окремих категорiй (вiйськовослужбовцiв ЗСУ за контрактом i силовикiв, медикiв, педагогiв та науковцiв) до рiвня 3% рiчних.
Вiдповiдно до змiн протягом 10 рокiв з дати укладення кредитного договору базова процентна ставка становитиме 7% рiчних, як i ранiше. Проте, починаючи з першого календарного дня 11-го року дiї кредитного договору, вона буде 10% рiчних. Компенсацiя частини вiдсоткової ставки для окремих категорiй залишається, - з першого календарного дня 11-го року дiї кредитного договору компенсацiя буде надаватися до рiвня 6% рiчних.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, змiна запрацює через 30 днiв з дня опублiкування постанови, тобто з 19 вересня. Всi угоди, укладенi до 19 вересня, матимуть фiксовану вiдсоткову ставку 7% на весь перiод iпотеки.

Прочитано 42 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: