ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Неділя, 06 жовтня 2024 11:00

На ринку готелiв реалiзується 45 комплексiв

На готельному ринку України на 2024-2026 рр. заплановано реалiзацiю 45 нових проєктiв готельно-апартаментних комплексiв i 108 котеджних мiстечок готельного типу, йдеться в дослiдженнi компанiї Ribas Hotels Group.

Згiдно з ним, у найближчi два роки заявлене поповнення номерного фонду становить для готелiв та апартаментiв - 6670 номерiв, а для котеджних мiстечок - 3097 будинкiв.
За даними дослiдження, на середину року в Українi функцiонувало 2017 готелiв, водночас вiд початку повномасштабної вiйни було знищено або пошкоджено 12 об'єктiв.
За кiлькiстю готелiв лiдирують оператори Optima Hotels (64 готелi), Ribas Hotels Group (21) i Premier Hotels and Resorts (11). Серед iноземних мереж лiдерами за масштабом присутностi є Accor iз дев'ятьма готелями i Radisson iз п'ятьма, повiдомляє Property Times.
Середнє завантаження готелiв у першiй половинi року становило 34-38%, а в окремих регiонах на заходi країни (у Львiвськiй, Iвано-Франкiвськiй та Закарпатськiй областях) сягнуло 60-70%.
Згiдно з дослiдженням, iз 2013 р. загальна кiлькiсть колективних засобiв розмiщення скорочується в середньому на 175 об'єктiв щорiчно, переважно за рахунок оздоровчих закладiв, санаторiїв-профiлакторiїв, пансiонатiв iз лiкуванням, бальнео- та грязьових лiкарень, туристичних баз, кемпiнгiв, баз i пансiонатiв вiдпочинку. Водночас кiлькiсть готелiв зросла на 9,1%, мотелiв - на 10,7%, а хостелiв - на 28,7%.
За прогнозом аналiтикiв, пiсля закiнчення вiйни туристичний потiк в Українi може зрости до 14,5 млн. осiб. Таким чином, нинiшнiй обсяг номерного фонду не зможе вiдповiдати попиту.
За даними Ribas Hotels Group, потенцiйна потреба в номерному фондi може становити 30-40% вiд нинiшньої кiлькостi.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, в дослiдженнi використовували данi Держстату України, Держагентства розвитку туризму, Держприкордонслужби, головних управлiнь статистики Києва, Львова та Львiвської ОДА, Одеської, Харкiвської, Днiпропетровської областей, Мiнiстерства культури та стратегiчних комунiкацiй, Держреєстру нерухомих пам'яток України, Сервiсного порталу для туристiв, Готельного та статистичного агрегаторiв.

Прочитано 14 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: