ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Четвер, 24 жовтня 2024 16:00

Норвезька рада у справах бiженцiв пiдтримає "єОселю"

Голова правлiння "Укрфiнжитла" Євген Мецгер зустрiвся з керiвником представництва Норвезької ради у справах бiженцiв в Українi (Norwegian Refugee Council - NRC) Роберто Вiла-Сексто та директором iнституту Житла представництва NRC Алiною Москаленко.

Ранiше вiдбулося пiдписання чотиристоронньої заяви про стратегiчну спiвпрацю мiж "Укрфiнжитлом", Представництвом Норвезької ради у справах бiженцiв в Українi, iнститутом Житла Представництва NRC та Державним фондом сприяння молодiжному житловому будiвництву.
Вiдтак пiд час цiєї зустрiчi сторони детально обговорили можливi напрямки спiвпрацi з акцентом на модернiзацiю житлової полiтики в Українi.
Євген Мецгер бiльш детально розповiв про дiяльнiсть "Укрфiнжитла" та представив результати роботи програми "єОселя". Зокрема, наразi участь у програмi взяли понад 13,5 тис. родин, а загальна сума виданих кредитiв сягає майже 22 млрд. грн. Вiдтак програма стала однiєю з найуспiшнiших програм за часи незалежностi країни.
Роберто Вiла-Сексто зазначив, що Норвезька рада у справах бiженцiв має на метi пiдтримку реалiзацiї житлової полiтики та сталого фiнансування житлових програм в Українi.
В ходi зустрiчi сторони обговорили допомогу у створеннi та пiдтримцi партнерств з мiжнародними та нацiональними iнституцiями, якi працюють у сферi житлової полiтики. Важливою частиною спiвпрацi стане визначення можливостей для залучення фiнансування, технiчної пiдтримки та експертизи з боку iноземних партнерiв. Це в свою чергу сприятиме ефективнiй реалiзацiї житлових проєктiв для найбiльш вразливих категорiй українцiв.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, учасники домовилися про пiдтримку в залученнi фiнансування для реалiзацiї житлових програм для ВПО та iнших чутливих категорiй населення в межах мiжнародних iнiцiатив та у спiвпрацi з iншими мiжнародними фiнансовими установами.

Прочитано 101 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: