ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Неділя, 18 червня 2023 13:00

У Одесi приватизували двi пам'ятки архитектури

Перед судом постане начальник управлiння з майнових вiдносин Одеської обласної ради, якого обвинувачують у зловживаннi владою, що спричинило збитки у понад 75 млн. грн. Дiї посадовця квалiфiковано за ч. 2 ст. 364 Кримiнального кодексу України. Про це повiдомляє пресслужба НАБУ.

Як встановило слiдство, колишнiй посадовець реалiзував схему, в результатi якої громада Одеси втратила двi пам'ятки архiтектури - "Дачу Маразлi" та "Маєток Фабрицького" - та ще низку будiвель i земельну дiлянку, на якiй вони розташованi. За цiєю схемою об'єкти, якi знаходяться в рекреацiйнiй зонi (близько 300 м вiд моря), у 2017 р. передали приватнiй компанiї в оренду строком на 10 рокiв, повiдомляє Property Times.
Надалi посадовець облради забезпечив включення цих об'єктiв до перелiку тих, що пiдлягають приватизацiї. У результатi, у 2018 р., будiвлi продали за 29,7 млн. грн. компанiї-орендарю, що майже вдвiчi дешевше за ринкову вартiсть, встановлену експертизою. Покупець також отримав i право користування земельною дiлянкою у понад 1,2 га, яку, на момент продажу, юридично не оформили. Вiдтак за право користування нею громада не отримала нi копiйки. Натомiсть, як встановила експертиза, вартiсть права користування такою дiлянкою на момент продажу становила понад 56 млн. грн.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, аби запобiгти знищенню пам'яток архiтектури та подальшiй можливiй незаконнiй забудовi рекреацiйної зони, детективи НАБУ iнiцiювали накладення арешту на об'єкт. ВАКС клопотання задовiльнив: восени 2019 р. накладено арешт на будiвлi, а у лютому 2021 р. - на земельнi дiлянки.
У листопадi 2021 р. посадовцю повiдомили про пiдозру, а у серпнi 2022 р. - завершили розслiдування.

Прочитано 613 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: