ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 26 червня 2020 09:20

Оздоблюємо фасад будинку дерев’яним сайдингом

У XIX ст. на суворих просторах Північної Америки місцеві жителі винайшли нову технологію облицювання каркасних будинків струганими та фарбованими дерев’яними дошками. Їх прибивали до стіни під кутом так, щоб наступний горизонтальний шар трохи нависав над попереднім. Завдяки такому розташуванню дощок вода з них легко стікає. Технологія отримала назву «сайдинг» і розпочала тріумфальний рух світом.

Нині оздоблення будинку дерев’яним сайдингом стало дуже поширеним завдяки привабливому зовнішньому вигляду та функціональним особливостям цього матеріалу.

Безперечними перевагами дерев’яного сайдингу є те, що він чудово захищає будинок від атмосферних опадів, вітру та сонячного випромінювання, є морозостійким, легко переносить різкі перепади температур, простий в установці, міцний та довговічний і водночас екологічний та естетичний. Будинок, облицьований ним, імітує дерев’яний, хоч фактично ним не є і дає змогу заощадити на будівництві справжнього будинку з деревини.

Оздобити фасад будинку дерев’яним сайдингом доволі просто. Для кріплення сайдингу потрібно сконструювати каркас із дерев’яних брусів. Першу стійку ставимо під прямими кутом до основи будинку. Наступні – через півметрову відстань паралельно до першої. Відтак між ними встановлюємо стійки впоперек. Простір між стійками заповнюємо утеплювачем, зокрема, мінеральною ватою, яка зберігатиме тепло і відводитиме конденсат. І за допомогою шурупів закріплюємо сайдинг до каркасу.

Перед початком монатажу каркас із деревини та сайдинг потрібно захистити від шкідників та вологи. Тут у пригоді стане грамотне опорядження. Спершу використаємо ІМПРЕГНАТ-ҐРУНТ ДЛЯ ДЕРЕВИНИ ТМ VIDARON.

Він повністю біологічно захистить і каркас, і панелі від синяви, комах-шкідників та грибків, що викликають розкладання деревини. Засіб глибоко проникає в деревину, просочує та зміцнює її. Одночасно він стане ґрунтовкою під фінішне покриття.

ІМПРЕГНАТ-ҐРУНТ ДЛЯ ДЕРЕВИНИ ТМ VIDARON

Перед тим, як наносити ІМПРЕГНАТ-ҐРУНТ ДЛЯ ДЕРЕВИНИ, очищуємо деревину поверхню від пилу, жирних і засмолених плям та висушуємо. Тоді для надання привабливого вигляду, підкреслення малюнку шарів деревини, поліпшення властивостей нанесення та продовження тривалості імпрегнування шліфуємо її вздовж волокон шліфувальним папером зернистістю 120–200. Після шліфування поверхню знепилюємо і поліруємо.

ІМПРЕГНАТ-ҐРУНТ ДЛЯ ДЕРЕВИНИ ТМ VIDARON ретельно перемішуємо до однорідної консистенції і за допомогою пензля наносимо всього один шар на поверхню, призначену для імпрегнування, – цього буде цілком достатньо. Вкрай важливо не залишати необробленої поверхні та розтерти надлишок засобу сухим пензлем. Також імпрегнування слід проводити у хорошу погоду: температура основи й навколишнього середовища має становити +5 – +30°C, а відносна вологість повітря – до 65%.

Залишаємо просочену деревину сохнути упродовж 24 годин і по завершені цього часу шліфуємо оброблену поверхню шліфувальним папером зернистістю 320, щоб розгладити підняті волокна деревини та отримати гладку поверхню для нанесення фінішного покриття – ним стане ЗАХИСНО-ДЕКОРАТИВНИЙ ЛАКОБЕЙЦ ТМ VIDARON. Разом із ІМПРЕГНАТОМ-ҐРУНТОМ ДЛЯ ДЕРЕВИНИ він забезпечить повний захист сайдингу і каркасу – імпрегнат оберігатиме від біологічних загроз, а лакобейц – від атмосферних факторів.

p>ЗАХИСНО-ДЕКОРАТИВНИЙ ЛАКОБЕЙЦ ТМ VIDARON

Захисно-декоративний Лакобейц містить Teflon™ surface protector, завдяки чому він і утворює на деревині міцне та еластичне покриття, стійке до стирання та подряпин, та ефективно захищає деревину від впливу сонячного проміння, води, снігу і морозу, водночас зберігаючи натуральний малюнок її шарів. Окрім того, якщо імпрегнат-ґрунт – безбарвний, то Лакобейц доступний у чотирнадцяти готових до використання кольорах. Отож після лакування отримаємо глянцеве і еластичне покриття фасаду будинку кольору вибіленого дуба чи, наприклад, натурального тику.

ТОВ «Снєжка-Україна»

Опорядження лакобейцом не становитиме труднощів. За допомогою пензля рівномірно покриваємо всю поверхню сайдингу вздовж волокон деревини, не залишаючи необробленої поверхні. Для кращого захисту та тривалого декоративного ефекту слід нанести два-три шари лакобейцу із мінімум 12-годинними інтервалами, щоразу шліфуючи та знепилюючи поверхню перед нанесенням наступного шару засобу. Але результат того вартий – як висохне останній шар лакобейцу і завершиться монтаж, красою фасаду вашого будинку, оздобленого дерев’яним сайдингом, милуватимуться усі перехожі.

 

 ТОВ «Снєжка-Україна» - спільне українсько-польське підприємство, представник ТМ «Sniezka» на території України. Засноване у 1999 році у Яворівському районі на Львівщині, виробництво спеціалізується на виготовленні водоемульсійних фарб, шпаклівок, ґрунтувальних засобів, тощо. Підприємство є одним із найсумлінніших платників податків та працедавцем для понад 200 працівників.  Група Śnieżka постійно розширює асортимент товарів і станом на сьогодні пропонує споживачам вироби під наступними брендами: Śnieżka, VIDARON, MAGNAT Style, FOVEO TECH, BESTON

Контакти прес-служби:

м. Яворів, Львівська обл.,
вул. Привокзальна, 1ам
Тел.: +38 (03259) 60-161
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

www.sniezka.ua
www.vidaron.com.ua
www.acrylputz.com.ua
www.sniezkanature.com
www.facebook.com/Sniezka.Ukraine

Прочитано 12046 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: