ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 27 листопада 2020 12:20

Опоряджуємо мансардну кімнату

Те, що хтось вважає недоліком, інший бачить як досконалість і унікальність. Так сталося із мансардою – кімнатою під дахом із похилою стіною: з легкої руки французького архітектора Франсуа Мансара (якому кімната, власне, й завдячує своєю назвою) вона з сірого горища перетворилися на апартаменти для знаті.

Приміщення, на якому колись давно зберігали різні побутові предмети, сезонні речі і просто всякий непотріб, яке згодом почали використовувати як кімнати для слуг і оренди малозабезпеченим, скоро після цього стало не лише повноцінною, але й модною жилою кімнатою. Сьогодні варіантів його використання безліч. Розповімо про кілька таких і загальні прийоми їх оздоблення.

www.sniezka.ua

Призначення

Хоча й мансарда не вирізняється великою площею, а інколи за розмірами й зовсім невелика, під її покрівлею, однак, можна спроектувати будь-яку кімнату. Усе залежить тільки від ваших бажань і фантазії Бо навіть за незначного бюджету і без допомоги дизайнерів можна опорядити чудову мансардну кімнату. Розглянемо найчастіші випадки використання цього приміщення.

  • Спальня (зокрема, гостьова). Насамперед мансарду можна використовувати як основне чи додаткове (для гостей) спальне приміщення. Спальня під дахом неодмінно сподобається романтикам і мрійникам,
  • Дитяча кімната на горищі – мрія багатьох дітлахів, адже нерідко герої улюблених казкових історій жили саме під дахом. Саме в проектуванні кімнати для дитини всі ці непрості моменти з особливостями рельєфу стін можна цікаво обіграти, так, що й малюк буде в захваті від свого незвичайного, відмінного від інших у домі, помешкання.
  • Гардероб. Кількох квадратних метрів цілком вистачить, щоб облаштувати на горищі гардероб, для якого не знайшлося місця в решті будинку. До того шафи і системи зберігання, які часто використовують під сходами, цілком підходять і для приміщення горища.
  • Робочий кабінет (творча студія або бібліотека). Якщо вам потрібен тихий закуток, де б ви могли зосередитись на роботі чи творчості, то годі шукати кращого варіанту в усьому будинку, ніж горище. Віддаленість приміщення, добра шумоізоляція роблять його ідеальним для усамітнення і зайняття своїми справами без відволікань на сторонні речі.
  • Кімната відпочинку (зокрема, кінозал, більярдна чи тренажерний зал) тощо.

Матеріали для обробки

Оздобити стіни можна в будь-який спосіб, яким вам більш зручний. Під час вибору фарби радимо звернути увагу на Śnieżka Design Lux 3, яка створює бездоганне глибокоматове покриття і приховає дрібні дефекти поверхні.

ФАРБА ŚNIEŻKA DESIGN LUX 3

Śnieżka Design Lux 3 завдяки поєднанню високоякісних пігментів та наповнювачів є незамінною для фарбування приміщень зі значними експлуатаційними навантаженнями, а створене покриття особливо стійке до стирання та багаторазового миття, згідно із стандартом ДСТУ EN 13300 їй властивий 1-й клас стійкості. Окрім того, воно забезпечує здоровий мікроклімат у помешканні та дає змогу стінам «дихати». Водночас додамо, що екологічні параметри фарби відповідають вимогам міжнародного стандарту ISO 14024. Це підтверджує екологічний сертифікат №UA 08.002.337, тому виріб маркований знаком «Зелений журавлик».

«Зелений журавлик»

Фарбу Śnieżka Design Lux 3 легко наносити на поверхню, вона має високу покривну здатність та не розбризкується при нанесенні. Щодо кольорової гами при створенні інтер’єру, то відомо, що колір не тільки впливає на психоемоційний стан людини, але й кардинально змінює приміщення. Тому білий колір фарби, який вважають основним в інтер’єрі, не лише розширить простір, але й створить хороший фон для акцентів та поєднання із будь-яким відтінком.

Вибір меблів

Замовляючи меблі для мансардної кімнати, обов’язково врахуйте специфіку цієї кімнати. Замовляйте меблі спеціально або уважно підбирайте, проводячи попередні заміри. Загалом, використовуйте лише необхідні і невисокі меблі (наприклад, модульні). Зокрема, не перевантажуйте інтер’єр громіздкими моделями.

www.sniezka.ua

Колірне рішення

Оскільки в невеликому просторі дизайнери не рекомендують зловживати темними відтінками, від їх використання краще утриматись (під нього може бути відведено максимум одна стіна). Натомість для убрання мансарди використовують білий, світлі пастельні відтінки та світлі холодні відтінки: світло-зелені, блакитні, рожеві і жовті. Яскраві «вкраплення» можна використовувати не більш як акценти.

Однакову кольорову палітру потрібно зберігати на всіх поверхнях: стінах, стелі, підлозі, меблях, а також під час вибору меблів і текстилю.

www.sniezka.ua

Джерела освітлення

Мансардні кімнати зазвичай не можуть похвалитись достатнім рівнем природного освітлення. Тому потрібно або передбачити додаткові вікна, або забезпечити кілька штучних джерел освітлення. Для створення затишної атмосфери, наприклад, якщо приміщення мансарди використовується як домашній кінотеатр, підійдуть точкові світильники, неонова підсвітка, рівномірне розсіяння світла за допомогою кількох світильників.

Упускайте в кімнату більше природного світла: замість тяжких штор доречнішими будуть прозорі фіранки.

Довіртеся собі – і замість нераціонально використовуваного й захаращеного горища у вас з’явиться ще одна унікальна кімната!

 ТОВ «Снєжка-Україна» - спільне українсько-польське підприємство, представник ТМ «Sniezka» на території України. Засноване у 1999 році у Яворівському районі на Львівщині, виробництво спеціалізується на виготовленні водоемульсійних фарб, шпаклівок, ґрунтувальних засобів, тощо. Підприємство є одним із найсумлінніших платників податків та працедавцем для понад 200 працівників.  Група Śnieżka постійно розширює асортимент товарів і станом на сьогодні пропонує споживачам вироби під наступними брендами: Śnieżka, VIDARON, MAGNAT Style, FOVEO TECH, BESTON

Контакти прес-служби:

м. Яворів, Львівська обл.,
вул. Привокзальна, 1ам
Тел.: +38 (03259) 60-161
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

www.sniezka.ua
www.vidaron.com.ua
www.acrylputz.com.ua
www.sniezkanature.com
www.facebook.com/Sniezka.Ukraine

Прочитано 12807 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: