ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 04 грудня 2020 09:20

Без ґрунтування немає фарбування

Ви запланували у помешканні ремонт. Та після зняття старих шпалер чи фарби виявилося, що стіни пористі та шорсткі на вигляд, і штукатурка починає осипатися навіть при найменшому дотику. Тоді й виникає цілком логічне запитання: як зарадити цьому, що робити, щоб поверхні стін та стелі стали міцними й стійкими? Фахівці радять перед нанесенням фарби чи наклеюванням шпалер ґрунтувати поверхні, використовуючи спеціальний засіб – ґрунтівку.

Якщо ще буквально десяток років тому про ґрунтування поверхонь навіть не замислювалися, то нині без цього процесу, фактично, не обходиться жоден ремонт. Але, на жаль, розуміння необхідності цього процесу прийшло не одразу після появи ґрунтувальних матеріалів на ринку. Однак уже при перших спробах їхнього використання споживачі відчули різницю й оцінили позитивний ефект.

Відтепер нанесення ґрунтівки – невід’ємний етап ремонтних робіт. По суті, ґрунтувальні розчини – це основа, яку використовують у будь-яких оздоблювальних роботах.

І не важливо, якою є поверхня – цегляною, бетонною, дерев’яною чи металевою – ґрунтівка потрібна усюди, адже вона здатна добре проникати у верхній шар (до 1 см) і забезпечувати при цьому хорошу адгезію. У результаті шпалери, фарба чи керамічна плитка будуть триматися міцно тривалий час. Якщо стіна поштукатурена піщано-цементним розчином з додаванням великої кількості піску, тоді оброблена ґрунтівкою поверхня стане міцнішою і потребуватиме менше фарби чи клею. А перед фарбуванням стін з гіпсокартону поверхні треба поґрунтувати, нанести тонкий шар шпаклівки, після висихання якого знову нанести шар ґрунтівки.

Для ґрунтування поверхонь ми використовуємо ґрунтівку глибокого проникнення ACRYL-PUTZ® GR43 GRUNT PRO, яку недавно впровадила на ринок компанія «Снєжка-Україна».

ACRYL-PUTZ® GR43 GRUNT PRO ҐРУНТІВКА ГЛИБОКОГО ПРОНИКНЕННЯ

ACRYL-PUTZ® GR43 GRUNT PRO – рідина молочного кольору, готова до використання – утворює прозорі покриття, які чудово просочують та зміцнюють поверхню, поліпшують адгезію виробів з основами, зменшують водопоглинання та забезпечують правильне висихання зовнішнього оздоблювального шару.

До того ж ґрунтівку можна наносити на різні поверхні: цементні, вапняні, цементно-вапняні, гіпсові, гіпсокартонні, бетонні та інші під різні оздоблювальні роботи: фарбування, наклеювання шпалер, шпаклювання, штукатурення, облаштування підлог та навіть відновлення фасадів будівель.

Процес нанесення ґрунтівки – досить простий і легкий, тому з ним можна легко впоратися власноруч. Але у роботі є певні моменти й правила, яких все ж варто дотримуватися.

Дуже важливим є підготовчий етап: усуваємо шар старої фарби, після чого за необхідності шпаклюємо тріщини та інші дефекти або знімаємо зі стін старі шпалери, а місця, де вони залишилися, намочуємо і забираємо шпателем. Робимо це ретельно, адже поверхня під нанесення ґрунтівки має бути рівною та без жодних дефектів.

www.sniezka.ua

Для ґрунтування беремо пензель, валик, телескопічну ручку (з подовжувачем), лоток для ґрунтівки, у який наливаємо невелику кількість рідини і набираємо її валиком чи пензлем. Хоча витрати ACRYL-PUTZ® GR43 GRUNT PRO є досить економними – всього 8–10 м²/л (залежно від поглинальної здатності основи), все ж при нанесенні варто стежити за тим, щоб ґрунтівка не стікала і не розбризкувалася. На поверхні ретельно наносимо виріб, не залишаючи сухих ділянок та дбаємо про те, щоб не було патьоків. Для нанесення ґрунтівки на важкодоступні місця використовуємо пензель. Оброблена стіна сохне 2 години, після чого за потреби можна наносити другий шар ґрунтівки. Важливо при цьому враховувати, що роботи проводимо при температурі повітря не нижче ніж +5 °С та вологості повітря 75%.

Без сумніву, такий спосіб нанесення ґрунтівки добре підготує стіни до наступного етапу ремонтних робіт – нанесення оздоблювального шару, який і завершить ваш довгоочікуваний ремонт.

 ТОВ «Снєжка-Україна» - спільне українсько-польське підприємство, представник ТМ «Sniezka» на території України. Засноване у 1999 році у Яворівському районі на Львівщині, виробництво спеціалізується на виготовленні водоемульсійних фарб, шпаклівок, ґрунтувальних засобів, тощо. Підприємство є одним із найсумлінніших платників податків та працедавцем для понад 200 працівників.  Група Śnieżka постійно розширює асортимент товарів і станом на сьогодні пропонує споживачам вироби під наступними брендами: Śnieżka, VIDARON, MAGNAT Style, FOVEO TECH, BESTON

Контакти прес-служби:

м. Яворів, Львівська обл.,
вул. Привокзальна, 1ам
Тел.: +38 (03259) 60-161
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

www.sniezka.ua
www.vidaron.com.ua
www.acrylputz.com.ua
www.sniezkanature.com
www.facebook.com/Sniezka.Ukraine

Прочитано 1231 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: