ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 30 квітня 2021 09:20

Дерев’яні крісла для балкону власноруч

У погоні за квадратними метрами використання балкону як кладовки відходить у минуле, оскільки значно функціональніше перетворити його на відпочинкову зону – тут можна попити кави з друзями, дихаючи свіжим повітрям, почитати книгу чи помилуватися краєвидом.

Найпростіший варіант оформлення такої відпочинкової зони – поставити кілька стільців. Трохи вміння та знань – і ви зможете їх зробити самостійно.

Найкращим рішенням буде зробити крісла на балкон із деревини. По-перше, деревина має чудовий вигляд, по-друге – проста в обробці та дешева, ну і по-третє – цей матеріал міцний та довговічний.

Із інструментів знадобиться електролобзик, шуруповерт, шліфувальна машинка та шліфувальний папір.

Перш за все потрібно хоч приблизно накреслити, як виглядатимуть ваші крісла, щоб розуміти, якого розміру деталі виготовляти. Робимо шаблон деталей спочатку на картоні, а потім переносимо його на деревину.

Сидіння необхідного розміру випилюємо із суцільної дошки. Для ніжок використаємо чотири бруски. Слід враховувати, що бруски для задніх ніжок мають бути значно довшими, адже вони слугуватимуть одночасно й спинкою. Перекладини, які фіксують ніжки й спинку, робимо із брусків та дошок.

Отож, вирізаємо сидіння, ніжки та бокові перекладини, а також планки на спинку за заданими розмірами. Шліфуємо кожну деталь. Відтак за допомогою саморізів та металевих кутників збираємо всю конструкцію в одне ціле. Ніжки з’єднуємо між собою за допомогою передніх та бокових перекладин. Так само перекладинами з’єднуємо спинку. Останнім закріплюємо сидіння.

Тепер переходимо до опорядження, яке надасть виробу завершеного вигляду та захистить деревину від псування. Рекомендуємо використати з цією метою ЗАХИСНО-ДЕКОРАТИВНИЙ ЛАКОБЕЙЦ ТМ VIDARON із технологією Teflon™ surface protector. Засіб утворить на деревині міцне та еластичне покриття, стійке до стирання та подряпин, а також забезпечить тривалий декоративний ефект і підкреслить текстуру деревини. Ще він захистить деревину від впливу сонячного проміння, води, снігу та морозу.

www.sniezka.ua

Перед нанесенням лакобейцу дерев’яні поверхні мають бути гладенькими і сухими для поліпшення властивостей нанесення засобу, продовження тривалості лакування, підкреслення малюнку шарів деревини та надання їй привабливого вигляду. Тому всі поверхні вже готових крісел ще раз шліфуємо шліфувальним папером із зернистістю приблизно 120-320 вздовж волокон деревини, усуваємо пил та поліруємо. Якщо є засмолені й жирні місця, то промиваємо їх очищеним бензином і висушуємо.

Тепер ретельно, нічим не розбавляючи, перемішуємо сам лакобейц до однорідної консистенції і кольору. До ваших послуг палітра із 14 готових кольорів та безбарвний варіант, тож чи схочете ви зберегти натуральну красу деревини чи надати їй екзотичного відтінку приміром благородного червоного дерева чи африканського венге, ЗАХИСНО-ДЕКОРАТИВНИЙ ЛАКОБЕЙЦ ТМ VIDARON допоможе втілити будь-який ваш задум.

Та повернімося безпосередньо до процесу опорядження. Отож, поверхня є готовою, лакобейц – теж. Беремо пензлик чи валик і рівномірно наносимо засіб на поверхню крісел, стараючись не залишати необроблених ділянок, та залишаємо сохнути орієнтовно на 12 год.

www.sniezka.ua

Важливий нюанс – якщо у вас відкритий балкон, то перед нанесенням лакобейцу потрібно буде нанести на крісла ще шар безбарвного ЗАХИСНО-ДЕКОРАТИВНОГО ІМПРЕГНАТУ ТМ VIDARON. Він слугуватиме грунтівкою і ефективно захистить деревину крісел від атмосферних факторів, грибків, синяви та комах-шкідників. Якщо ж крісла стоятимуть у заскленому балконі, то для опорядження цілком достатньо лише ЗАХИСНО-ДЕКОРАТИВНОГО ЛАКОБЕЙЦУ.Для найкращого декоративного ефекту та максимальних експлуатаційних характеристик знадобиться нанести три шари лакобейцу. Тому, коли перший шар засобу висохне, виконуємо міжшарове шліфування шліфувальним папером із зернистістю 320, очищуємо поверхню від пилу і приступаємо до нанесення другого шару лакобейцу таким самим чином, як і першого. Чекаємо 12 годин до повного висихання засобу, шліфуємо та очищуємо від пилу поверхню крісел і приступаємо до нанесення третього, останнього шару лакобейцу.

www.sniezka.ua

Коли засіб висохне, можна запрошувати друзів на каву і приймати від них захоплені відгуки – повірте, крісла, опоряджені ЗАХИСНО-ДЕКОРАТИВНИМ ЛАКОБЕЙЦОМ ТМ VIDARON, їх вартуватимуть!

 

Контакти прес-служби:

м. Яворів, Львівська обл.,
вул. Привокзальна, 1ам

www.sniezka.ua
www.vidaron.com.ua
www.acrylputz.com.ua
www.facebook.com/Sniezka.Ukraine

Прочитано 1180 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: