ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Середа, 02 червня 2021 11:20

Вибираємо фактурну штукатурку: на що звернути увагу?

Об'ємні малюнки і фактурні покриття стін - останній фасадный тренд сезону. Впровадити їх в будинку допоможе структурна штукатурка. Які види штукатурок існують? Як вибрати матеріал і не помилитися? Розбираємося докладно.

Які бувають фактурні штукатурки?

У фактурних штукатурок є ряд відмінних рис:

  • можуть застосовуватися як всередині, так і зовні приміщень;
  • атмосферостійкі;
  • наносяться на будь-які мінеральні поверхні за умови попередньої підготовки;
  • актуальні в будь-яких інтер'єрах;
  • створюють цікаві і неповторні покриття.

Між собою матеріали розрізняються ступенем міцності, стійкістю до зносу і зовнішнім факторам. А ділять фактурні штукатурки на види за основною речовиною у складі:

Мінеральні штукатурки. Порошкоподібні матеріали, які розводяться водою до стану пасти. Володіють відмінною паропроникністю (пропускають повітря). Створюють нееластичне покриття, тобто будь-які вібрації, як зовнішні, так і внутрішні можуть привести до мікротріщин на поверхні. В середньому термін служби таких штукатурок 5-7 років.

Акрилові штукатурки. Являють собою пастоподібний матеріал, який пропускає повітря і створює еластичне покриття (не тріскається від механічних впливів). Для створення фактури можна використовувати, як звичайний шпатель, так і спеціальні декоративні валики. При правильному нанесенні акрилове покриття прослужить в середньому 10 років.

Triora

Силіконові штукатурки. Добре пропускають повітря, і створюють еластичне покриття. Можуть наноситися навіть на старі покриття, без повного очищення поверхні. Рекомендовані для систем утеплення з мінеральною ватою. Фактура легко створюється за допомогою, як шпателей, так і валиків. В середньому силіконове покриття може прослужити до 15 років.

Triora

Фактурні силіконові штукатурки «TRIORA» є найбільш технологічними і стійкими до агресії зовнішнього середовища. Завдяки ефекту «лотоса» поверхню легко чистити і мити, що дозволяє використовувати штукатурки в «агресивних» середовищах та в регіонах з морським кліматом. А також для реконструкції архітектурних будівель і споруд.

Як працювати зі штукатурками?

Спосіб нанесення фактурних штукатурок передбачає обов'язкове грунтування поверхонь. Як правило, найчастіше застосовується кварц-грунт, який створює шорстке покриття для збільшення адгезії.

Тим, хто вперше буде наносити фактурну штукатурку своїми руками, краще зупинитися на матеріалах з наповнювачами. У фактурних штукатурках TRIORA з ефектом «баранець» і «короїд» малюнок виходить вже в процесі нанесення і не потребує особливих навичок. Штукатурка з великою кількістю наповнювача створює багатий фактурний візерунок, з малим - лаконічний рельєф.

Triora

Підбираючи штукатурку, враховуйте її основні характеристики. Чи відповідають вони умовам, в яких знаходиться приміщення, що ремонтується? Чи можуть виконати ваші естетичні побажання? Відповіді на ці питання допоможуть визначитися з вибором і підібрати для себе найбільш прийнятний варіант.

Прочитано 6534 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: