ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 23 липня 2021 09:20

Облаштування комори

Недостатня корисна площа помешкання іноді спонукає нас до сміливих рішень: знесення перегородок, перепланування, об'єднання вітальні чи кухні з балконом чи лоджією, руйнування комор, які свого часу були передбачені проектом багатьох будинків.

Однак часто після демонтування комори у кімнатах і на балконах починає утворюватися місце хаотичного складування різних речей та безлад. З аналогічною проблемою стикаються і власники квартир, де проектом комору не передбачено. Для упорядкованого зберігання багатьох потрібних нам речей, які не використовуються щодня, облаштування комори стає нагальною потребою. Оскільки комора – це зазвичай невелике приміщення, у якому зберігатимуть різні за призначенням та вимогами до умов зберігання речі, то без ретельного плану її облаштування не обійтися. Тому бажано заздалегідь собі уявити, що буде зберігатися у коморі, – так набагато простіше створити наперед продуману функціональну й зручну систему стелажів, полиць, гачків та передбачити використання матеріалів для внутрішнього оздоблення комори.

www.sniezka.ua

Якщо комора у квартирі вже є, залишиться тільки спланувати її дизайн. Для облаштування комори у квартирі ми використаємо нішу у коридорі, яка, хоч і невелика за розміром, проте забезпечить можливість на усю висоту і ширину розмістити стелажі та полиці. Оздоблювати стіни та стелю у коморі ми будемо шпаклівкою ACRYL-PUTZ® FS20 FINISZ, після нанесення якої отримаємо ідеально гладкі та рівні поверхні, до яких можна буде легко кріпити конструкції для зберігання речей, а на поверхнях створити різні декоративні ефекти. Ця готова до використання шпаклювальна маса добре загладжує поверхні, адже містить спеціальну полімерну смолу, значною мірою покращує параметри стійкості та забезпечує відмінне зчеплення шпаклювальної гладі з основою.

ACRYL-PUTZ® FS20 FINISZ

Поверхні перед шпаклюванням ретельно готуємо, очищуємо від бруду, залишків старої фарби та обов’язково ґрунтуємо. Якщо на поверхні є видимі нерівності й тріщини, їх вирівнюємо шпаклівкою ACRYL-PUTZ® FX23 ФЛЕКС.

Після висихання ґрунтівки, яка сприятиме кращій адгезії матеріалу до поверхні, можна розпочинати шпаклювання. Для цього шпаклівку ACRYL-PUTZ® FS20 FINISZ ретельно розмішуємо низькообертовим дрилем з кошиковою мішалкою. Ми шпаклюватимемо ручним способом, тому розбавляти шпаклівку водою немає необхідності.

Шпаклівку накладаємо шпателем з нержавіючої сталі або пластмаси шаром товщиною приблизно 1–3 мм. Використовуємо для цього шпателі середнього і малого розміру – відповідно для більшої й меншої площі обробки та кутів. Стежимо, щоб шпателі були абсолютно чистими без налипань, аби уникнути небажаних слідів на поверхні. Час висихання нанесеного шару становить приблизно 4 години і залежить від його товщини та умов, зокрема: температури +10°C. Після повного висихання шпаклівки фінішне покриття шліфуємо абразивним папером або сіткою.

Наступний, завершальний етап – очищення пошліфованих поверхонь від пилу та фарбування. Таким чином, стіни й стеля комори готові, залишилося подбати про двері, полиці та стелажі.

www.sniezka.ua

м. Яворів, Львівська обл.,
вул. Привокзальна, 1а

www.sniezka.ua
www.vidaron.com.ua

Прочитано 983 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: