ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 15 жовтня 2021 10:20

Особливості ґрунтування

Плануючи ремонт у помешканні, слід обов’язково врахувати один із найважливіших етапів ремонтно-будівельних робіт – ґрунтування.

Обійтися без цього процесу неможливо, оскільки він сприяє міцному зчепленню поверхні з різними оздоблювальними матеріалами. Ймовірно, найбільш універсальним матеріалом у будівництві та ремонті можна без перебільшень вважати ґрунтівку. Її використовують перед фарбуванням, шпаклюванням, наклеюванням шпалер, укладанням плитки на різних поверхнях. До того ж для робіт як всередині, так і ззовні будинку.

Процес ґрунтування має свої характерні особливості та певну послідовність.

Перед тим, як його розпочати, необхідно підготувати відповідні інструменти: пензлі, валик, лоток для ґрунтівки. Не завадить також драбинка – на ній зручно обробляти стіни вгорі й стелю.

Наносять ґрунтівку різними способами: вручну (пензлем, валиком) або за допомогою механічного розпилення. Вибір методу залежить від обсягу робіт. Якщо мова йде про одну–дві стіни, ґрунтувати краще валиком, на упакуванні ґрунтівки виробник вказує допустимі методи використання. Та загалом ви самі обираєте зручний і доступний для себе спосіб. Так, пензлі застосовують при обробленні незначних ділянок поверхні. На великих площах цей інструмент не ефективний. Пензлями ґрунтують, як правило, важкодоступні для валика або розпилювача місця.

Наносити ґрунтівку на великих площах пензлем – трудомістка й довготривала робота. Краще виконувати її валиком – це набагато швидше. Інструмент захоплює за один прохід більшу площу і можна наносити ґрунтівку на поверхню рівномірно. Для роботи валиком необхідний спеціальний лоток, у який наливають ґрунтівку порціями. Валик занурюють в рідину і прокочують по ребристій частині лотка, щоб надлишки матеріалу стекли, а сам валик рівномірно просочився. Перенісши інструмент на поверхню, прокочують ним ділянку, намагаючись рівномірно наносити засіб. Наступну порцію ґрунтівки починають наносити поруч з попередньою, злегка перекриваючи раніше оброблену ділянку. Щоб діставати валиком до стелі й верхніх частин стін, на інструмент прикріплюють телескопічний продовжувач.

Виконати ґрунтувальні роботи якісно і швидко пропонуємо за допомогою готової до використання ґрунтівки глибокого проникнення ACRYL-PUTZ® GR43 GRUNT PRO. Засіб має вигляд рідини, в основі якої – полімерна формула, що забезпечує виробу високі технологічні та фізичні властивості, утворюючи покриття, проникні для водяної пари, зміцнюючи поверхню та покращуючи адгезію.

www.sniezka.ua

При дотриманні технології нанесення ґрунтівки з урахуванням температури основи й навколишнього середовища від +5°C до +25°C ACRYL-PUTZ® GR43 GRUNT PRO забезпечує рівномірне висихання нанесених після ґрунтування виробів. Витрати ґрунтівки, які становлять 8–10 м²/л, дають змогу правильно розрахувати необхідну кількість матеріалу. Про доцільність та ефективність використання ACRYL-PUTZ® GR43 GRUNT PRO свідчить її призначення – для просочування та укріплення пористих, неміцних та сильно-поглинаючих, цементних, вапняних, цементно-вапняних, гіпсових, гіпсокартонних, легкобетонних, бетонних та інших поверхонь. Рекомендується під фарби, шпалери, шпаклювальні маси, штукатурки, клеї, облаштування підлог та при відновленні фасадів будівель і споруд.

Контакти прес-служби:

м. Яворів, Львівська обл.,
вул. Привокзальна, 1а

www.sniezka.ua
www.vidaron.com.ua

Прочитано 6847 разів

Підпишіться на новини будівництва: