ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Субота, 15 червня 2024 12:00

Поблизу Тернополя випробували на мiцнiсть 2 мости

Фахiвцi Головної науково-дослiдної установи України з питань будiвництва, ремонту та утримання автомобiльних дорiг i транспортних споруд ДП "Нацiональний iнститут розвитку iнфраструктури" за допомогою спецiального обладнання провели обстеження та оцiнку технiчного стану штучних споруд на автомобiльних дорогах М-19 Доманове - Ковель - Чернiвцi та Р-41 Обхiд Тернополя. Йдеться про мiст через рiчку Гнiздечна у селi Шляхтинцi та шляхопровiд через залiзницю бiля мiста Тернопiль. Обидвi штучнi споруди Служба вiдновлення та розвитку iнфраструктури розпочала ремонтувати торiк i завершує упродовж цього року.

Головна мета випробувань - перевiрити якiсть та надiйнiсть мостiв, а також їх вiдповiднiсть сучасним державним будiвельним нормам. Також воно є важливим кроком перед прийняттям штучних споруд у експлуатацiю.
Прикрiпленнi до штучних споруд датчики фiксували, як вони реагують на статичне та динамiчне навантаження. Навантаження на рiзних дiлянках мосту створювали 3 вантажнi автомобiлi середньою масою близько 33 т кожна. Вантажнi автiвки проїжджали через мiст, а також зупинялися у контрольних точках для проведення замiрiв.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, пiд час випробування велась реєстрацiя та спостереження за контрольованими iнструментальними вiдгуками. Динамiчнi та статичнi прогини вимiрювались реєстрацiйною системою на базi тензометричного пiдсилювача, а статичнi прогини вимiрювались прогиномiрами.
За результатами проведених випробувань фахiвцi ДП "Нацiональний iнститут розвитку iнфраструктури" отримали фактичнi характеристики елементiв i конструкцiй мостiв, здiйснили технiчну оцiнку їх несної спроможностi та визначили динамiчнi характеристики та фактичну вантажопiдйомнiсть прогонових будов.

Прочитано 84 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: