ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Вівторок, 20 лютого 2024 10:00

На вiдбудовi 25 нових об'єктiв економiя досягла 87 млн. грн.

Завдяки прозорим закупiвлям, якi проводить Агентство вiдновлення, є зниження вартостi робiт на об'єктах вiдбудови. Новi угоди стосуються 25 об'єктiв вiдновлення. Це житловi багатоквартирнi i приватнi будинки, адмiнiстративнi будiвлi та iнфраструктурнi об'єкти, пошкодженi чи зруйнованi внаслiдок росiйської агресiї. Цього разу йдеться про вiдновлення у Київськiй та Херсонськiй областях. Загальна сума 12 угод - майже 344,2 млн. грн. Прозорi закупiвлi допомогли зменшити початкову вартiсть на 87 млн. грн.

Кiлькiсть учасникiв закупiвель, якi проводять Служби вiдновлення в регiонах, зростає. Наприклад, у груднi минулого року в аукцiонах брали участь у середньому 4,1 учасника. У сiчнi середня кiлькiсть учасникiв - 5,3. Водночас у системi "Прозорро" в аукцiонах з будiвництва 2023 р. цей показник становить 1,5.
Серед укладених угод на початок року у Київськiй областi - чотири багатоквартирних будинки у Бородянцi: на вул. Центральнiй, 304 та 336, Михайлiвськiй, 1, та Парковiй, 1. Також угоди стосуються адмiнiстративних будiвель у селищi. Це ремонт архiву Бородянської селищної ради та Бородянської районної фiлiї Київського обласного центру зайнятостi. У Бородянцi росiйськi окупанти завдали масштабних руйнувань. Було знищено або частково зруйновано 2234 об'єкти. Серед них найбiльше постраждали житловi та приватнi будинки.
У Херсонськiй областi уклали 6 договорiв на вiдбудову у селi Посад-Покровське. Там зруйновано близько тисячi будiвель. За новими угодами планується капiтальний ремонт 10 приватних будинкiв та будiвництво 5 нових на вулицях Бобровського, 33, 39, 79, Садовiй, 24, та Дєдуха, 72. Також укладено угоди на капiтальний ремонт вулично-дорожньої мережi на чотирьох вулицях села.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, вiдбудову проводять за кошти Фонду лiквiдацiї наслiдкiв збройної агресiї рф.

Прочитано 190 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: