ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 14 червня 2024 16:00

У Львовi забудовник вiдкорегував проєкт житла

Будiвельна компанiя "Квiтка" змiнила проєкт житла на вул. Рудакi. Тепер там планують звести 12 двоповерхових котеджiв замiсть багатоквартирного житлового будинку на 42 квартири. У Львiвськiй мiськiй радi вiдбулася зустрiч заступника мiського голови Львова з мiстобудування Любомира Зубача з iнiцiативною групою мешканцiв вулицi Рудакi та представниками забудовника.

"По всiх складних питаннях, якi стосуються видачi мiстобудiвних умов i обмежень, у нас є добра традицiя виїжджати на мiсце i радитися з людьми. Коли ми отримали документи щодо потенцiйного будiвництва на вулицi Рудакi, ми виїхали на мiсце i побачили, що це територiя iз здебiльшого садибною забудовою. Також там складнi транспортнi потоки i вузькi дороги, тобто багатоповерхове житло на цiй дiлянцi - це досить проблематично. I це спiльна позицiя i мешканцiв, якi там живуть, i мiської ради, бо ми розумiли, що це будiвництво створить багато проблем", - зазначив заступник мiського голови з мiстобудування Любомир Зубач.
Пiсля цього у Львiвськiй мiськiй радi вiдбулося засiдання виконавчого комiтету, на який прийшли мешканцi вул. Рудакi та виступили проти зведення багатоповерхового житла на їх вулицi. Забудовник погодився вiдкликати заяву на отримання мiстобудiвних умов та обмежень щодо багатоповерхового житлового будинку i фактично переробив проєкт.
Представники забудовника повторно iнiцiювали зустрiч з мешканцями у Львiвськiй мiськiй радi. Тому на зустрiчi мешканцям презентували новi напрацювання щодо будiвництва 12 двоповерхових котеджiв на вул. Рудакi, замiсть чотирьохповерхового житлового будинку на 42 квартири.
Окрiм того, заїзд пропонують облаштувати не з верхньої частини дiлянки, де є дуже вузька дорога, а з нижньої, що створюватиме менше незручностей для мешканцiв.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, представники iнiцiативної групи мешканцiв загалом пiдтримують оновлений проєкт, лише хочуть побачити детальнiшi напрацювання.
"Приємно, що в нас вiдбувається дiалог, i мiсто це органiзовує. У цiлому iдея приймається, воно реально вписується, зменшується забудова i щiльнiсть. Якщо цю концепцiю забудовник розвине, ми хочемо побачити детальний проєкт: метраж, висоту. Ми зберемося з мешканцями i ознайомимося. I якщо всi погоджуються, то тиснемо один одному руку", - сказав Тарас Диндерис, вiйськовослужбовець i мешканець вулицi Рудакi.
Пiсля деталiзацiї оновлений проєкт знову представлять мешканцям, а згодом розглянуть питання видачi мiстобудiвних умов i обмежень.
"Це добрий приклад, коли за допомогою спiльної комунiкацiї мiської ради, забудовника i мешканцiв ми виходимо на будiвельнi проєкти, якi з одного боку дозволяють бiзнесу працювати i розвиватися, а з iншого - створюватимуть комфортне житло для нових мешканцiв i не стануть дискомфортом для тих, якi вже проживають у цьому районi. Тут якраз той випадок, коли всi у виграш. I ми бачимо, наскiльки важливою є комунiкацiя в таких випадках", - пiдкреслив заступник мiського голови з мiстобудування Любомир Зубач.

Прочитано 151 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: