ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 14 червня 2024 17:00

У Днiпрi завершують демонтаж секцiй будинку, в який влучила ракета

У Днiпрi завершують демонтаж двох пiд'їздiв будинку №118, що на Набережнiй Перемоги. 14 сiчня 2023 р. росiяни поцiлили у нього ракетою Х-22, забравши життя 46 людей. Торiк мiсто вирiшило демонтувати два пiд'їзди у третьому корпусi, якi вщент зруйнованi. А вже у груднi 2023 р. на мiсцi трагедiї пiдрядна компанiя органiзувала пiдготовчi роботи до демонтажу, який розпочали у березнi.

На сьогоднi 9 поверхiв двох пiд'їздiв вже розiбрали.
"Це перший проєкт в Українi, в якому доводиться проводити демонтаж конструкцiй будинку поруч з тими пiд'їздами, де житимуть люди. До цього ми мали досвiд iз розбору будинкiв - демонтували пiсля вибуху газу на вул. Мандрикiвськiй, 127. Але ж ви розумiєте, що там такої складностi не було. Тут треба робити все ювелiрно, аби не пошкодити стiни, за якими мають потiм проживати люди. Але ми впорались. Також найважче пiд час проведення робiт було саме очистити примiщення. Це меблi, килими, шафи тощо. Все це ми робили вручну, тож це вiдiбрало багато часу. Щодо розбору конструкцiй, то їх прибирали так, як i будували - по панелях. I робили це дуже обережно. Демонтували понад 1 тис. таких", - розповiв головний iнженер пiдрядної компанiї Олександр Романцов.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, на сьогоднi роботи з демонтажу майже завершено. Лишилось розiбрати фундамент.
"Ми плануємо завершити роботи десь до кiнця серпня. Вже наступного тижня буде проводитись демонтаж крана, i мешканцi, якi були вiдселенi, зможуть з 1 липня повертатися до своїх осель. На сьогоднi ми смiливо можемо сказати, що роботи виконанi на 90% i до кiнця серпня все завершимо", - зазначив директор департаменту житлового господарства Днiпровської мiськради Сергiй Файфер.

Прочитано 103 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: