ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Середа, 19 червня 2024 15:00

Львiв залучить кошти Євросоюзу для реконструкцiї двох вулиць

Виконавчий комiтет Львiвської мiської ради затвердив висновки про доцiльнiсть залучення 9,8 млн. євро кредиту вiд Європейського iнвестицiйного банку на реконструкцiю вулиць Мазепи та Грiнченка.

Загалом на реконструкцiю вулиць необхiдно 13,5 млн. євро, з них 3,7 млн. євро мiсто видiлить самостiйно, а 9,8 млн. євро вiзьме у кредит, повiдомляє Property Times.
За цi кошти на вулицях Мазепи та Грiнченка повиннi облаштувати окремi смуги для громадського транспорту. Як вказано у рiшеннi, це необхiдно, тому що у цьому районi розташований найбiльший у Львовi комплекс лiкарень, зокрема дитячих, на базi яких формується екосистема "Незламнi". Крiм того, тут проходять 6 мiських автобусних маршрутiв, 1 тролейбусний та примiськi маршрути.
За цi кошти:
- забезпечать безбар'єрний простiрна вул. Гетьмана I. Мазепи та вул. Б. Грiнченка;
- створять зупинки громадського транспорту "острiвного" типу шириною 3 м та довжиною посадкового майданчика 35 м, якi будуть розташованi мiж смугою громадського та приватного транспорту;
- облаштують пандуси на зупинках;
- облаштують пiшохiднi переходи;
- збiльшать кiлькостi смуг руху до 4-5;
- облаштують 148 мiсць для паркування;
- створять велосипедну смугу шириною 1,5-1,85 м;
- влаштують зони озеленення площею 24648 кв. м.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, реалiзувати iнвестицiйний субпроєкт повиннi протягом трьох рокiв, тобто до 2027 р. Кредит вiзьмуть термiном на 20 рокiв з пiльговим перiодом до 4 рокiв. Погашення вiдбуватиметься частковими платежами двiчi на рiк вiдповiдно до графiка. Перший платiж має бути через 60 днiв пiсля отримання траншу. Джерелом повернення будуть кошти ЛКП "Львiвавтодор", а також iншi джерела, передбаченi законодавством.

Прочитано 127 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: