ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Четвер, 20 червня 2024 10:00

Бюрократiя затримує постачання води у Нiкополь

Запрацювали двi ланки нового магiстрального водогону - "Запорiжжя - Томакiвка - Марганець" та "Марганець - Нiкополь - Покров". Це означає, що мешканцi Мирiвської, Томакiвської, Марганецької, Покровської, Червоногригорiвської та Нiкопольської громад, постраждалих вiд пiдриву росiянами Каховської ГЕС, отримають стабiльне та якiсне водопостачання.

Внаслiдок пiдриву дамби 6 червня 2023 р. 1,5 млн. людей залишилися без води. З перших днiв пiсля катастрофи почали пошук рiшення задля вiдновлення водопостачання в регiонi - будiвництво магiстрального водогону.
Магiстральний водогiн - це три дiлянки загальною протяжнiстю 155 км (в тому числi 10 км - вiдкритий канал). Протяжнiсть ланки "Запорiжжя - Томакiвка - Марганець" - 77,9 км, а ланки "Марганець - Нiкополь - Покров" - 40,9 км.
Водозабiр на дiлянках здiйснили з рiчки Днiпро. На всiй протяжностi водогону збудовано 8 сучасних насосних станцiй. Насоси потужнiстю вiд 747 кВт до 260 кВт транспортують воду до фiльтрувальних станцiй, де вона проходить очищення та потрапляє до споживачiв. Потужнiсть нового водогону дає змогу мiсцевим мешканцем забути про черги за водою i постачанням за графiком.
За роботою магiстрального водогону слiдкуватиме вiдповiдальний диспетчер. На екранi його монiтору - всi необхiднi данi: тиск мiж насосними, об'єм води, оповiщення про аварiйнi ситуацiї. Усi процеси - автоматизованi, тому не має потреби в постiйнiй присутностi персоналу для обслуговування 8 станцiй.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, водогiн цiлком готовий, аби поставляти воду до Нiкополя. Уся технiчна частина на 100% виконана. Наразi ведуться перемовини мiж водоканалом мiста та регiональним офiсом водних ресурсiв у Днiпропетровськiй областi (балансоутримувач). Постачання розпочнеться одразу пiсля пiдписання угоди мiж зазначеними органiзацiями.
Будiвництво двох ланок водогону розпочали одразу пiсля теракту на Каховськiй ГЕС. Роботи велись у вкрай стислi термiни. У три змiни на будiвництвi працювало понад 600 людей та близько 300 одиниць технiки.
Найскладнiшим було будiвництво на територiї мiста Нiкополь - ворог обстрiлював будiвельникiв з артилерiї i атакував дронами з окупованого Енергодару. Тож до звичайного спецодягу додались бронежилети та каски, а будмайданчики доповнилася захисними спорудами та окопами.
На кожнiй iз дiлянок водогону працювали iнженери-консультанти та представники незалежного технагляду. Окремо за сприяння "USAIDiВзаємоДiя" та посольства США в Українi проведено комплексний технiчний аудит проєктної документацiї на будiвництво всiх трьох дiлянок водогону.

Прочитано 146 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: