ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Четвер, 27 червня 2024 15:00

У Львовi розпочали будiвництво комунального ринку

На вул. Садовiй - Петлюри у Львовi стартувало будiвництво комунального ринку. У новiй будiвлi площею майже 800 кв. м працюватимуть пiдприємцi ринку "Любiнське сяйво", а також селяни. Будiвельнi роботи проводять за кошти iнвестора i планують завершити до кiнця року.

За словами заступника мiського голови Львова з мiстобудування Любомира Зубача, нова одноповерхова будiвля ринку буде площею 790 кв. м. Тут буде близько 77 робочих мiсць.
"Цей проєкт є прикладом вирiшення проблемної ситуацiї, яка була тривалий час у Львовi. Ринок "Любiнське сяйво" зараз працює в межах громадського простору. Щодо цього завжди були дебати i проблеми. Ми порозумiлися з пiдприємцями i тут буде збудовано цей комунальний ринок. Вони перейдуть сюди працювати, а на тому мiсцi буде якiсний красивий громадський простiр. Хочеться подякувати пiдприємцю, який погодився долучитися до участi в реалiзацiї цього проєкту. Це є компанiя "Глобус" - Володимир Феник. I так само вдячнi пiдприємцям ринку "Любiнське сяйво" за те, що нам вдалося порозумiтися i ми знайшли точки дотику, як вийти з цiєї проблемної ситуацiї", - розповiв Любомир Зубач.
У новозведенiй спорудi запланованi вiдкритi торговi зони, вiдпочинкова зона Coffee Break та допомiжнi примiщення: технiчнi, адмiнiстративнi, лабораторiя. Також в примiщеннi ринку облаштують доступну вбиральню.
Пiдприємиця Оксана Мiзерник нинi торгує насiнням на ринку. Каже, що усi торговцi вже давно очiкують нового ринку.
"Очiкування щодо нового ринку в нас дуже великi i ми з нетерпiнням цього чекали. Чесно кажучи, не хочемо бути обманутi, щоб будiвництво було логiчно завершене, i дiйсно те, що обiцяють, було збудовано, i ми залюбки перейшли б на нове мiсце працi", - розповiдає жiнка.
За словами директора ринку, нинi на "Любiнському сяйвi" працює понад 80 пiдприємцiв, а також селяни, якi привозять свої товари, i їм надають мiсця для торгiвлi. Усi вони матимуть змогу працювати у новозбудованому примiщеннi ринку.
"Будемо робити акцент на селян, бо ринок без селян - це супермаркет. Тому ми хочемо якомога бiльше метрiв площi залучити саме для селян, а пiдприємцi, якi є сьогоднi на ринку, нехай на меншiй площi, але будуть розмiщенi всi. Люди втомилися працювати в тих умовах пiд вiдкритим небом. Всi згоднi на покращення робочих мiсць, коли дощ не падає, вiтер не дує, а нормально зберiгається товар i нормальнi умови працi", - каже Зiновiй Сiдорський, директор ринку "Любiнське сяйво".
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, остаточну вартiсть будiвництва ринку iнвестор ще пiдраховує. Але йдеться про суму вiд 15 до 20 млн. грн.
"Я вважаю, що девелопери мають долучатися до таких iнфраструктурних об'єктiв, i мають допомагати нашому мiсту створювати такi соцiальнi проєкти. Наша компанiя це пiдтримує i буде пiдтримувати надалi. Неподалiк у цьому районi ми будуємо житловий комплекс, тож хочемо, щоб вiн розвивався, i будемо долучатися до таких проєктiв в майбутньому", - розповiв Володимир Феник, iнвестор та засновник компанiї "Глобус".
Збудувати ринок планують ще до кiнця року.
Любомир Зубач також наголосив, що робочi мiсця у новозведеному примiщеннi ринку передбаченi лише для пiдприємцiв вiдкритого ринку "Любiнське сяйво". Ринок "Новий", який є у приватнiй власностi, залишається i буде працювати на тому ж мiсцi.

Прочитано 84 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: