ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 12 липня 2024 14:00

Новий керiвник Європейського банку реконструкцiї та розвитку обговорив проєкти у Львовi

До Львова прибули новий керiвник Європейського банку реконструкцiї та розвитку в Українi та Молдовi Арвiд Тюркнер та заступниця голови представництва банку в Українi Iрина Кравченко. Пiд час зустрiчi з мером мiста Андрiєм Садовим та медиками обговорили критично важливi для мiста проєкти у сферi медицини, екологiї та iнфраструктури.

Спершу гостям продемонстрували, як працює перший в Українi Центр протезування та ортезування мiжнародного рiвня, який вiдкрили у Львовi два мiсяцi тому. Саме тут в рiк фахiвцi зможуть виготовляти понад тисячу протезiв, а також навчати майбутнiх протезистiв та проводити дослiдження й розробки.
Опiсля показали будiвництво соцiального житла для поранених, якi проходять реабiлiтацiю у центрi Unbroken, а також сам Центр реабiлiтацiї та всi його новi вiддiлення, де щодня лiкують та реабiлiтують сотнi постраждалих вiйськових та цивiльних, зокрема й дiтей.
"Нашi лiкарi працюють з найскладнiшими пораненнями. Пацiєнти, переважно, молодого вiку, яких ми повиннi вилiкувати i поставити на ноги. Дехто перенiс по 10 реконструктивних операцiй, а дехто - по 30-40. Лише вдумайтесь в цi цифри. I всiм цим людям потрiбна тривала допомога. I ми повиннi повернути їх до повноцiнного життя - до родини, до роботи, до соцiуму. Такої кiлькостi людей з iнвалiднiстю внаслiдок вiйни зараз ви не побачите в жоднiй країнi свiту. Кожен день прибувають новi пацiєнти i нам критично не вистачає мiсць для лiкування. Тому шукаємо рiзнi можливостi", - наголосив керiвник Першого медоб'єднання Львова Олег Самчук.
Андрiй Садовий розповiв про те, як вдалося забезпечити функцiонування мiста в умовах вiйни, та презентував екосистему Unbroken, де надають увесь комплекс найсучаснiшої допомоги: вiд операцiй, лiкування i протезування, до повноцiнної реабiлiтацiї. А також представив новi проєкти екосистеми, над якими працюють спiльно з iноземними партнерами. Серед них, зокрема, iнновацiйний хiрургiчний центр, який проєктує всесвiтньо вiдомий японський архiтектор Сiгеру Бан, а також Центр допомоги українцям, якi зазнали тортур внаслiдок воєнних злочинiв росiян, будiвництво якого повнiстю фiнансує уряд Фландрiї. Центр, до слова, стане першим в Українi закладом, де комплексно помагатимуть людям, якi пережили моральну травму.
"Дякую за ваш вiзит i пiдтримку наших проєктiв. Екосистема Unbroken - це сьогоднi справа мого життя. Бо це про найкращi i найсучаснiшi можливостi для лiкування i реабiлiтацiї наших вiйськових i цивiльних, якi постраждали вiд росiйської агресiї", - зазначив Андрiй Садовий.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, очiльник мiжнародної фiнансової iнституцiї висловив пiдтримку Українi та запевнив, що готовi й надалi працювати над спiльними проєктами.
"Unbroken є добрим прикладом кооперацiї рiзних структур - мiсцевої влади, донорiв, партнерiв. Цi масштаби в час вiйни насправдi вражають. Тут є все, що потрiбно для якiсного вiдновлення, це важливо. Ми продовжуємо працювати над спiльними проєктами", - зауважив Арвiд Тюркнер, керуючий директор Європейського банку реконструкцiї та розвитку в Українi та Молдовi.
Вiдтак, обговорили втiлення поточних проєктiв у Львовi та майбутнi можливостi спiвпрацi. Це модернiзацiя тепло- i водопостачання, зокрема й лiкарень, якi мають працювати безперебiйно, транспорту тощо. Також обговорили екоiнiцiативи, зокрема щорiчний Lviv Eco Forum, який збирає в мiстi провiдних експертiв зi всiєї країни та з-за кордону, а також - проєкт з виробництва бiогазу на очисних спорудах Львова i старт нового проєкту - часткової реконструкцiї очисних споруд

Прочитано 170 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: