ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 12 липня 2024 13:00

У Львовi демонтували бiльше сотнi кiоскiв

Зi сiчня 2020 р. по грудень 2023 р. у Львовi демонтували 108 незаконних кiоскiв. Їх здебiльшого демонтовували працiвники ЛКП "Адмiнiстративно-технiчне управлiння", але також є випадки, коли пiсля роз'яснювальних робiт пiдприємцi забирали свої споруди самостiйно.

Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, наприкiнцi 2023 р. у мiстi провели повну iнвентаризацiю тимчасових споруд. Вiдтак нарахували 1327 законних тимчасових споруд, якi є у комплекснiй схемi. Наприклад, наприкiнцi 2019 р. їх було 1567. Також пiд час iнвентаризацiї виявили 130 тимчасових споруд, якi пiдлягають демонтажу.
"З початку року вже демонтували 28 МАФiв. Ще по 50 об'єктах триває робота. Зокрема регулярно приймаємо рiшення виконкому щодо демонтажу i поетапно все забираємо. Це стосується не лише окремих кiоскiв, а й самовiльних ринкiв. До прикладу, ринок "Свiтлиця", що навпроти лiкарнi Пантелеймона, вже демонтували на 60%. Так само вирiшуємо питання хаотичної торгiвлi, яка є бiля нового ЦУМу, - вже прийнято 18 рiшень виконкому про демонтаж", - розповiв Любомир Зубач, заступник мiського голови Львова з мiстобудування.
Окрiм цього в мiстi виявили 180 кiоскiв з оформленим правом власностi. Їх фахiвцi юридичного департаменту мiста скасовують в судах.
"Зараз близько 110 справ щодо МАФiв, на якi оформили право власностi, вже перебувають в судах на рiзних стадiях. 11 справ ми передали в прокуратуру, щоб та заявила позови. У 97 справах зараз практично на виходi позовнi заяви про припинення права власностi i звiльнення земельної дiлянки. По рештi - триває робота", - зазначила Гелена Пайонкевич, директорка юридичного департаменту Львiвської мiської ради.

Прочитано 112 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: