ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Середа, 28 серпня 2024 13:00

В колишнього охоронця Януковича вiдбирають готель

Мiнiстерство юстицiї подало до Вищого антикорсуду позов про стягнення в дохiд держави готелю колишнього охоронця Вiктора Януковича на курортi Буковель. Про це повiдомила прес-служба мiнiстерства.

Йдеться про В'ячеслава Заневського та його компанiю "Амстел-скi", яка побудувала в селi Поляниця готель AmstelSki. У березнi 2023 р. будiвлю заарештували, повiдомляє Property Times.
Пiд арешт потрапило й iнше майно Заневського: квартири в центрi Києва загальною площею понад 200 кв. м, два паркомiсця та п'ять земельних дiлянок загальною площею бiльш як 1 га в районi Києва, у Ялтi та Iвано-Франкiвськiй областi. Загальна вартiсть - 50 млн. грн.
Колишнього охоронця Януковича перевiряють на причетнiсть до фiнансування росiйських окупацiйних вiйськ, справу розслiдують за ч. 4 ст. 110-2 Кримiнального кодексу України. У нього вдома у Києвi знайшли 13 одиниць зброї та понад 5600 набоїв.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, пiсля початку повномасштабного вторгнення Заневський займався органiзацiєю безпеки на росiйських проєктах, як-от будiвництво мосту через рiчку Кальмiус у тимчасово окупованому Марiуполi. Вiн також допомагає шукати патрiотично налаштованих громадян України, якi залишились на окупованих територiях.

Прочитано 34 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: