ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Четвер, 29 серпня 2024 17:00

У Днiпрi вiдремонтовали 15 шкiл та 13 садочкiв

У Днiпрi мiськi заклади освiти активно готують до нового навчального року. У 15 школах та 13 садочках проведенi ремонти та усуненi наслiдки терористичних атак рф. Також видалено 167 аварiйних дерев на територiї мiських закладiв освiти, ще 100 планують до кiнця цього року. У гiмназiї №62 ще й вiдремонтували покрiвлю та зробили вимощення. Керiвництво закладу каже, що повнiстю готовi до 1 вересня.

"Безпека дiтей та колективу гiмназiї для нас на першому мiсцi. Тож у рамах пiдготовки до навчального року було видалено 8 аварiйних дерев, вони нас дуже турбували. Адже деякi з них були поруч зi спортмайданчиком. В укриттi гiмназiї була проблема: через неправильне радянське вимощення там протiкали стiни. Ми звернулись до департаменту гуманiтарної полiтики, нам надали допомогу i зробили дуже якiсне вимощення. Стiни сховища тепер сухi, тож можна з комфортом перебувати в укриттi, якщо виникає така потреба. Також у нас протiкала покрiвля, її вiдремонтували. У гiмназiї 27 класiв, це 727 дiтей. Ми з нетерпiнням i хвилюванням чекаємо 1 вересня, аби з ними зустрiтися", - зазначила Олена Свiтлична, директорка гiмназiї №62 Днiпровської мiськради.
"Майже в усiх закладах освiти Днiпра були проведенi ремонтнi роботи. Десь вони були плановими, десь аварiйними. Першочергово ми робимо вимощення та ремонтуємо покрiвлi. Адже протiкання - це дуже велика проблема. Вiд вологостi часто найбiльше страждають саме цокольнi поверхи. А в наших реалiях вони облаштованi пiд укриття, тож ми придiляємо велику увагу, щоб у сховищах було сухо та комфортно", - зазначила Валерiя Нiкiфорова, провiдна спецiалiстка вiддiлу матерiально-технiчного забезпечення департаменту гуманiтарної полiтики Днiпровської мiськради.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, в лiцеї №120 до початку навчального року було замiнено вибитi вiкна. Заклад неодноразово страждав через атаки рф.
"З початку повномасштабного вторгнення рф в закладi було вибито 60 вiкон. Щоразу департамент гуманiтарної полiтики їх оперативно замiнював. У закладi навчається 780 дiтей. Зараз ми повнiстю готовi їх зустрiчати", - розповiла Юлiя Швець, заступниця директора з навчальної роботи лiцею №120 Днiпровської мiськради.
У Днiпрi в 2023-2024 рр. завдяки субвенцiї з державного бюджету було придбано дидактичнi засоби навчання для 115 загальноосвiтнiх навчальних закладiв. Також укладено договори на поставку мультимедiйного обладнання рiзних типiв у 95 загальноосвiтнiх навчальних закладiв. Окрiм цього, постiйно перевiряється робота мереж тепло-, водо- та електропостачання. В разi несправностей їх оперативно усувають. Зараз триває пiдготовка до промивання систем опалення.

Прочитано 17 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: