ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Середа, 11 вересня 2024 15:00

10 iнвесторiв допоможуть Львову вiдновити пошкодженi росiянами будiвлi

Для максимально швидкого вiдновлення знищених росiянами будинкiв мерiя Львова закликає український та мiжнародний бiзнес взяти пiд опiку одну з зруйнованих будiвель. Вже понад десять українських компанiй та закордонних партнерiв зголосились долучитись до iнiцiативи "Вiзьми будинок пiд опiку", яку iнiцiював мiський голова Львова Андрiй Садовий.

Зокрема, заявили про намiр долучитися до вiдновлення та готовi видiлити:
- компанiя Carlsberg - 50 тис. євро;
- благодiйний фонд Шона Пенна в Українi CORE - $100 тис.;
- компанiя "Кормотех" та Enzym Group - 5 млн. грн..;
- компанiя Meest Group - 2 млн. грн.;
- мiсто-побратим Фрайбург - 100 тис. євро (на вiдбудову лiцею №5);
- Львiвський IT Кластер та компанiї-учасницi асоцiацiї (Intellias, Linkup Studio, Sombra, PLVision, Impressit, Forbytes, Relevant Software та Qubstudio) - 4 млн. грн.;
- компанiя ОККО - 15 млн. грн.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, пiд час масованої атаки на Львiв минулого тижня росiя пошкодила 188 будiвель. 20 з них - у критичному станi. Це будiвлi iсторичної спадщини, житловi будинки та школи.
"Бiльшiсть будiвель, якi зазнали атаки, знаходяться в iсторичному середовищi, в зонi ЮНЕСКО. Будь-яке вiдновлення таких будинкiв потребує зовсiм iнших процедур, але їх вiдбудова - це наш обов'язок перед наступними поколiннями. До процесу вiдновлення залученi проєктанти, фахiвцi з iсторичної спадщини, управлiння охорони iсторичного середовища та управлiння архiтектури. Потрiбно пiднiмати всi архiвнi креслення i максимально iдентично вiдновити цi будинки", - зазначає Андрiй Садовий, мер Львова.
"Як вiдповiдальний український бiзнес, ми глибоко вкорiненi в громаду. В кризових ситуацiях ми звикли дiяти. Коли мiсто, де ми народилися, живемо i яке так любимо, опиняється пiд ударом, неможливо лишатися осторонь. Нам треба лишатися життєстiйкими, аби вистояти, маємо пiдтримувати одне одного, щоб кожен зустрiв зиму в теплих домiвках. Тому це рiшення нашi команди ухвалили без жодних вагань", - сказала Олена Вовк, спiввласниця бiотех-компанiї Enzym Group та петфуд виробника Kormotech.
Кампанiя "Вiзьми будинок пiд опiку" триває, i Львiвська мiська рада закликає українськi та закордоннi бiзнеси i мiжнароднi благодiйнi органiзацiї допомогти вiдновити взуйнованi ворогом будiвлi.

Прочитано 20 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: