ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Четвер, 08 лютого 2024 11:00

Будувати заводи стане легше

Депутати Верховної Ради 234 голосами пiдтримали у другому читаннi законопроєкт №9627 про спрощення процедури змiни цiльового призначення землi задля економiчного вiдновлення. Про це повiдомив iнiцiатор законопроєкту народний депутат Дмитро Кисилевський.

"Головна мета закону - лiквiдацiя зайвих бюрократичних перешкод для людей, якi бажають побудувати в Українi новий завод, промисловий чи енергетичний об'єкт. Замiсть 1-3 рокiв отримання всiх необхiдних дозволiв займатиме не бiльше нiж 1,5 мiсяця", - написав Кисилевський у соцмережах.
Вiн додає, що документ прибирає можливостi для чиновникiв регiонального рiвня ускладнювати життя пiдприємцям, якi не бажають платити хабарi, збиранням великої кiлькостi довiдок та документiв, повiдомляє Liga.
"Цього багатомiльярдного ринку "подяк у конвертах" бiльше не буде", - запевнив нардеп.
Коли президент Зеленський пiдпише закон i вiн набере чинностi, змiна цiльового призначення землi вiдбуватиметься на пiдставi висновку уповноваженого органу мiстобудування та архiтектури мiсцевої ради щодо можливостi розмiщення запланованого об'єкта. Без обов'язкової розробки мiстобудiвної документацiї та документацiї iз землеустрою.
За словами Кисилевського, вже пiвтора року така спрощена процедура дiє для релокованих пiдприємств, мультимодальних термiналiв, портiв на Дунаї, житла для ВПО, iнженерно-комунiкацiйних мереж, об'єктiв дорожньо-транспортної iнфраструктури. Тепер розширюється дiя цiєї процедури на об'єкти промисловостi та енергетики.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, спрощена процедура стосуватиметься земель за межами населених пунктiв, по яких ще немає розробленої мiстобудiвної документацiї. Також поширюватиметься на перелiк об'єктiв промисловостi та енергетики, визначений законом.
Норми закону дiятимуть на перiод воєнного стану плюс п'ять рокiв, тобто на умовний перiод вiдновлення.

Прочитано 1771 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: