ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 21 серпня 2020 09:20

Як поєднати кольори, фарбуючи інтер’єри

Поєднання кольорів в інтер’єрі під час фарбування відіграє важливу роль у подальшому сприйнятті дизайну та його психологічному впливу. Тому до підбору й застосування палітри треба поставитись відповідально, не лише відштовхуючись від власних уподобань і трендів, а й беручи до уваги низку факторів.

У статті розповімо, на що зважати під час обрання кольорової гами, які відтінки можна поєднувати один з одним та як це робити, щоб інтер’єр був не лише гармонійним і затишним, але й оригінальним і стильним.

Правила використання палітри

До ключових факторів вибору палітри для тієї чи іншої кімнати належать:

  1. площа. У малогабаритних приміщеннях слід уникати темних кольорів, візуально збільшити простір допоможуть світлі та холодні тони.
  2. розташування. Якщо кімната розташована в північній стороні, то для неї оптимальними будуть світлі й теплі відтінки, натомість для кімнат, вікна якої виходять на південь, підходить холодна палітра.
  3. функціональне призначення. Зазвичай спальні фарбують у приглушені відтінки, які сприяють розслабленню, відпочинку та сну. Для фарбування кухонь нерідко віддають перевагу теплій палітрі, оскільки її кольори збуджують апетит, тоді як холодні, навпаки, знижують його.

Способи поєднання кольорів

Споріднені кольори: наприклад, краще поєднувати два нейтральні відтінки (чорний і білий) або два пастельні (блакитний і світло-зелений) або кілька (жовтий, зелений і синій). Оптимальна кількість кольорів в інтер’єрі – три, які поєднують за формулою 60-30-10 %, де 60% – це головний колір, 30% – додатковий, а 10% – акцентний. При цьому, для першого найкраще обрати пастельний відтінок, а для останнього – найяскравіший.

ТОВ «Снєжка-Україна»

Монохром: такий спосіб передбачає поєднання різних за насиченістю тонів одного кольору. Наприклад, одна стіна може бути темнішого забарвлення, а інша – світлішого (зелений і фісташковий, помаранчевий і персиковий). Також одну стіну можна пофарбувати у градієнт – тоді кілька тонів одного кольору будуть на одній площині.

Контрасти: у такому поєднанні можуть зійтися абсолютно протилежні кольори з теплої та холодної палітр (наприклад, червоний і синій). Досить згадати вітальню героїв культового серіалу «Друзі», інтер’єр якої сподобався багатьом людям по всьому світу не востаннє завдяки поєднанню фіолетового й жовтого, та кухню, яка запам’яталась гармонійним поєднанням блакитного і жовтого.

Для оздоблення стін і стелі рекомендуємо фарбу для інтер’єрів Śnieżka Design Lux 3. Це глибокоматова, стійка до миття латексна фарба, яка зручна в застосуванні та створює бездоганне покриття, що маскує незначні нерівності й дефекти основи. Крім того, тонується в будь-який відтінок за системою Śnieżkа Colour System. Якісний ремонт із виробом забезпечено!

Śnieżka Design Lux 3

Завдяки вмісту інноваційного компонента Teflon™ surface protector, який містить фарба, поверхні значно менше піддатливі до притягання забруднень. А 1-ий клас стійкості до мокрого стирання, яким володіє виріб, забезпечує легке усунення плям без пошкодження структури й кольору.

Варіанти фарбування стін

Розділення стін по горизонталі. Одну частину стіни фарбують в один колір, а другу – в інший. Межу між ними зазвичай проводять на третині висоти від підлоги, хоча бувають варіанти розділення і посередині, і ближче до стелі. Перший варіант – досить популярне рішення для інтер’єру, виконаному в найрізноманітніших стилях.

Кольорові панельні вставки. Це фарбування, яке імітує панелі. Стіну фарбують в один колір, а потім по розмітках для панелей зафарбовують кілька прямокутних чи квадратних ділянок. Опоряджують такі «панелі» молдингами чи планками.

Акцентна стіна. Ще один спосіб створити стильний інтер’єр, не перенасичуючи його яскравими кольорами: наприклад, зафарбувати одну акценту стіну в червоний, тоді як інші три стіни – у нейтральний, наприклад білий.

Градієнт. Це поєднання різних за насиченістю відтінків одного кольору. Є два варіанти фарбування: 1) на одній стіні – коли темні тони знизу плавно перетікають у світліші аж до білого, співзвучного кольору стелі; 2) друга стіна має відмінний відтінок від інших стін.

Широка горизонтальна смуга. Стіни фарбують в один колір, а потім наносять дві лінії – нижню і верхню межі смуги, яку опісля зафарбовують у контрастний чи споріднений до основи колір. Такий варіант фарбування особливо підходить для коридору, що зазвичай потребує візуального розширення.

Смужки на стінах. Це дуже копітка робота, але результат того вартий. Для фарбування обирають два відтінки одного кольору. У такий спосіб можна створити щось на зразок акцентної стіни. До того ж смужки можуть бути як вертикальні, так і горизонтальні.

ТОВ «Снєжка-Україна»

Користуючись цими порадами, ви зможете за допомогою комбінування кольорів власноруч створити затишний і стильний дизайн.

 

 ТОВ «Снєжка-Україна» - спільне українсько-польське підприємство, представник ТМ «Sniezka» на території України. Засноване у 1999 році у Яворівському районі на Львівщині, виробництво спеціалізується на виготовленні водоемульсійних фарб, шпаклівок, ґрунтувальних засобів, тощо. Підприємство є одним із найсумлінніших платників податків та працедавцем для понад 200 працівників.  Група Śnieżka постійно розширює асортимент товарів і станом на сьогодні пропонує споживачам вироби під наступними брендами: Śnieżka, VIDARON, MAGNAT Style, FOVEO TECH, BESTON

Контакти прес-служби:

м. Яворів, Львівська обл.,
вул. Привокзальна, 1ам
Тел.: +38 (03259) 60-161
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

www.sniezka.ua
www.vidaron.com.ua
www.acrylputz.com.ua
www.sniezkanature.com
www.facebook.com/Sniezka.Ukraine

Прочитано 3170 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: