ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 11 червня 2021 09:20

Як ґрунтувати стіни та для чого це потрібно

Будь-яка обробка стін вимагає ґрунтовного підходу. І під «ґрунтовним» ідеться не тільки про ретельний підхід, але й про ґрунтування як важливий етап під час декоративно-захисного оформлення поверхні.

Для чого потрібно ґрунтувати стіни та як правильно це робити, щоб результат виправдав усі очікування, – читайте в доступній статті-інструкції для новачків у сфері ремонту.

Для чого потрібно ґрунтувати стіни

Що взагалі собою являє ґрунтування? Це дія, яка майже завжди обов’язково передує фарбуванню, шпаклюванню, наклеюванню шпалер, облицюванню плиткою тощо. Вона передбачає рівномірне нанесення ґрунтувального засобу на поверхню перед покриттям її декоративним матеріалом.

Ґрунтівка – це розчин, що має у своєму складі плівкоутворюючі, які забезпечують в’яжучі властивості.

Зокрема, ґрунтування має низку завдань:

  • зменшення або вирівнювання поглинальної здатності поверхні;
  • зміцнення основи;
  • поліпшення зчеплення основи з поверхневим матеріалом;
  • зв’язування крихких часток, що знаходяться в основі;
  • зниження витрат оздоблювального матеріалу;
  • забезпечує правильне висихання нанесених пізніше виробів;
  • запобігає занадто швидкій віддачі води до основи.

У результаті, завдяки ґрунтуванню, створюється рівне та міцне декоративне покриття: наприклад фарба рівномірно лягає на поверхні, що, відповідно, забезпечує однорідну структуру та однотонний колір за будь-якого ракурсу чи освітлення.

Які поверхні треба ґрунтувати?

Майже всі. Відповідь проста, але потребує уточнення: ґрунтівку необхідно наносити на основи з цементних, цементно-вапняних, гіпсових, гіпсокартонних, дерев'яних і деревопохідних поверхонь. Також стіни ґрунтують у разі усунення старого малярного покриття та здійснення локальних виправлень і шпаклювань нерівностей.

www.sniezka.ua

Водночас нові стіни, незалежно від оздоблювального матеріалу, який  наноситимуть  на них, обов’язково потрібно ґрунтувати.

Звісно, є одиничні випадки, коли можна обійтися без ґрунтування. Наприклад: якщо стіни вже були раніше пофарбовані латексними або акриловими фарбами, а структура поверхні видається однорідною та міцною. Як це можна перевірити? Під час протирання стіни долонею рука залишається чистою.

Важливо не перестаратися. Брак шару ґрунтівки - велика помилка новачків, але не меншою хибою є надмірне ґрунтування. Так, трапляється й зворотна ситуація, коли через недосвідченість поверхню переґрунтовують. У разі переґрунтування поверхня стін може стати слизькою, «скляною», що ускладнить нанесення інших матеріалів і зменшить її покривну здатність. Як кажуть сусіди-поляки, «цо за бардзо, то нє здрово», тож майте відчуття міри.

Як вибрати потрібний ґрунтувальний засіб

Якщо ви не хочете довго й напружено вивчати склади різноманітних ґрунтувальних виробів? під різні типи поверхні, віддайте перевагу ґрунтівці глибокого проникнення ACRYL-PUTZ® GR43 ҐРУНТ ПРО для різних видів внутрішніх і зовнішніх робіт.

Зокрема, засіб призначений для просочування та зміцнення пористих, неміцних і сильно-поглинаючих, цементних, вапняних, цементно-вапняних, гіпсових, гіпсокартонних, легкобетонних, бетонних основ та інших поверхонь. Фахівці рекомендують використовувати його під фарби, шпалери, шпаклювальні маси, штукатурки, клеї, облаштування підлог, а також  під час відновлення фасадів будівель і споруд.

www.sniezka.ua

Крім зміцнення поверхневого шару, виріб покращує адгезію (зчеплення) декоративного покриття з основою. Також зменшує  водопоглинання й забезпечує правильне висихання нанесених пізніше виробів.

Технологія ґрунтування стін

Правильно вибраний ґрунтувальний засіб – це вже пів діла, але досягти гарного результату можна тільки в комплексі з вдало вибраним інструментом та поетапним й акуратним нанесенням матеріалу.

Повністю очистити поверхню від пилу й бруду і нанести ґрунтівку.

  • Нанести шар штукатурки;
  • Нанести грунтівку;
  • Нанести шпаклівку для вирівнювання поверхні;
  • За потреби відшліфувати основу наждачним папером або абразивною сіткою;
  • Знепилити;
  • Нанести грунтівку;
  • Нанести фарбу за допомогою пензля або валика;
  • Стежити, щоб фарба лягала рівно;
  • Дати висохнути шару орієнтовно 4 години.

Зверніть увагу, що всі малярні роботи радять здійснювати за температури повітря, яка вища за +10°C,  у добре вентильованому приміщенні.

Дотримуючись цих рекомендацій, ви отримаєте ідеальний результат, який гарантують професійні маляри.

Контакти прес-служби:

м. Яворів, Львівська обл.,
вул. Привокзальна, 1а

www.sniezka.ua
www.vidaron.com.ua
www.facebook.com/Sniezka.Ukraine

Прочитано 918 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: